Zdravje
(4)
Janez Remškar
Onkološki inštitut je vrhunska ustanova z mednarodnim ugledom, poudarja Remškar. Foto: BoBo

Dodaj v

Novi prvi mož sveta onkologije je Remškar

Vlada je zamenjala predstavnike ustanovitelja v svetu
8. november 2012 ob 19:40
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana se je prvič srečal v novi sestavi po vladni predčasni zamenjavi in za svojega predsednika izbral Janeza Remškarja.

Remškar, ki je v svetu predstavnik ustanovitelja, poudarja pomen ustreznega dela tudi s finančnega vidika. "Menim, da smo v razmerah, ko je treba tudi v svetih javnih zavodov delati drugače," je dejal po seji. Po njegovem mnenju morajo vsi začutiti, da so "časi spremenjeni, da je finančna situacija takšna, kot je, in da na enak način ne bo več mogoče delati naprej".

Poudarja pa, da je Onkološki inštitut vrhunska ustanova z mednarodnim ugledom, kakršne koli premike v takšni instituciji pa je treba delati zelo "subtilno". "Obremenitev je še zlasti na področju onkološke internistike izjemno velika, a so tudi neracionalnosti in tu ne naredimo korakov, ki bi jih morali," je sklenil.

Za zamenjavo predstavnikov ustanovitelja v svetu Onkološkega inštituta se je minister za zdravje Tomaž Gantar odločil maja, ker se po njegovem mnenju svet zavoda ni ustrezno odzval na poročilo o upravnem nadzoru inštituta. To je po ministrovih besedah močno obremenjujoče za vodstvo inštituta. Vlada je septembra v svet inštituta za preostanek mandata poleg Remškarja imenovala še Borisa Pleskoviča, Omarja Hanuno, Ksenijo Sever in Andreja Pengova. Dozdajšnja predsednica sveta je bila Barbara Jamnik.

Člani sveta so na današnji seji sklenili tudi, da se v skladu z zakonom za uravnoteženje javnih financ z generalno direktorico inštituta Anico Žličar sklene dogovor o nadaljevanju delovnega razmerja, in sicer do izteka njenega mandata 1. aprila 2013. V tem času bodo izvedli razpis za novega generalnega direktorja inštituta.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
The Black Code
# 09.11.2012 ob 07:53
Remškar-Poudarja pa, da je Onkološki inštitut vrhunska ustanova z mednarodnim ugledom, kakršne koli premike v takšni instituciji pa je treba delati zelo "subtilno".

Samo v razmislek.

Zakaj je edino v Sloveniji praksa,da se konkretno v onkologiji dolga leta predpiše kura 31 obsevanj zaporedoma? V Kanadi naprimer,se po 10 obsevanji naredi test PETCT-ja in nadaljuje z obsevanji po potrebi.

Zakaj so tudi biološka zdravila,čeprav resda stanejo več,dostopna le izbranim?

Zakaj se diagnoza postavlja na rtg sliki,če je vsakemu jasno,da je to metanje peska v oči?

Zakaj se mreže,po katerih se določena/e točka/e obseva/jo,riše zelo površno,sploh če vemo,da so konkretno bezgavke ob grlu zelo dovzetne in je potrebna izredna natančnost,ne same mreže,ampak tudi obsevanja? V nič kolikih primerih vsled malomarnosti nastanejo stene grla porozne.
Zakaj in še nešteto zakaj?

Remškar-Poudarja pa, da je Onkološki inštitut vrhunska ustanova z mednarodnim ugledom,..??? PA JA DE!!!!!!
nimivseeno1
# 11.11.2012 ob 19:54
Farmacevti služijo s kemoterapevtiki, ki uničujejo jetra in ledvica in povzročajo levkemijo, hkrati pa uničujejo konkurenco. Primer:

Cancer Cure Documentary - Dr. Burzynski Antineoplaston Therapy

Cancer - The Forbidden Cures
KunteKinte
# 09.11.2012 ob 07:53
vprašanje je samo koliko globoko se bo upal zarezati... brez trde roke nebena delovna organizacija ne more dobro delovati.. no mogoče kaki kreativci..manjša skupinica..
predvidevam da onkološki zaposluje okrog 500 ljudi..
NEmafiji
# 08.11.2012 ob 20:47
Bravo Janez Remškar!
Izvrstna izbira.
65 let izkušen in top :)
Kazalo