Zdravje

Poudarki

  • Po včerajšnji Tarči je politika ogorčena in pričakuje, da bodo organi pregona ustrezno ukrepali
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 41 glasov Ocenite to novico!
Zdravila
Nekateri primeri oškodovanja javnih sredstev na področju zdravstva so po dveh letih še vedno v predkazenskem postopku. Foto: Reuters
Tarča z Lidijo Hren
V posebni oddaji Tarča so odgovarjali na vprašanje, koliko denarja izgine s preplačili. Foto: J. B.
DZ
Včerajšnja Tarča je odmevala tudi med poslanci državnega zbora, ki so zgroženi in ogorčeni. Foto: DZ/Katja Bidovec
VIDEO
Preplačila v zdravstvu ra...
VIDEO
Odziv organov pregona na...
VIDEO
Diagnoza: provizije

Dodaj v

Po razkritju preplačil v zdravstvu so na potezi organi pregona

Dozdajšnji odkriti primeri so po dveh letih obtičali v predkazenskem postopku
18. november 2016 ob 19:34
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po oddaji Tarča, v kateri je raziskovalna skupina novinarjev predstavila podatke, po katerih si deseterica največjih dobaviteljev slovenskega zdravstva zaradi preplačanih medicinskih izdelkov letno razdeli 215 milijonov evrov, so zdaj na potezi organi pregona.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc se namerava ukvarjati z vprašanjem, kako se izviti iz primeža vedno istih dobaviteljev, ki obvladujejo trg medicinskih pripomočkov in posledično javna naročila. Napovedala je, da se bo na to temo sestala z direktorji bolnišnic, v kratkem pa naj bi bile na spletu objavljene vse cene medicinskih pripomočkov in opreme.

Ministrica je ob tem povedala, da se je pri urejanju tega vprašanja v preteklosti že srečala z grožnjami in jih tudi naznanila policiji. Ta potrjuje, da so obravnavali dva primera z znaki grožnje, a po preverbi ni bilo podanih znakov uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Tarča "Diagnoza: provizija" je dostopna na RTV4D. Ponovitev bo v soboto ob 11. uri na TV SLO 1 in ob 22. uri na TV SLO 3.


V oddaji objavljeni podatki so dostopni na
https://ekstravisor.rtvslo.si/

Dve leti predkazenskega postopka
Prav tako se še ni končala že pred dvema letoma razkrita afera agencije za varstvo konkurence, ki je ugotovila kartelne dogovore med Salusom in Kemofarmacijo. AVK, ki mu je pritrdilo tudi vrhovno sodišče, ima v rokah vse vzvode, da odloči o kazni zoper največja veletrgovca z zdravili, pa ni končal postopka o prekršku.

Za odtekanje javnih sredstev s preplačili medicinskih pripomočkov so odgovorna vodstva bolnišnic, zdravniki, službe za javna naročila, ki morajo odgovarjati, če je prišlo do kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev. Toda policija, ki je pred dvema letoma opravila odmevne preiskave in ugotovila podkupljivost in povezave med dobavitelji, zdravniki in vodstvi bolnišnic, še ni prišla do vidnih izsledkov. S specializiranega državnega tožilstva so sporočili, da je zadeva izpred dveh let še vedno v fazi predkazenskega postopka.

Štefanec: Zakonodajo spretno izkoriščajo
Korupcije v zdravstvu se loteva tudi državni zbor: ustanovljena je bila preiskovalna komisija zaradi preplačila žilnih opornic, vsi dokazi so zbrani, zaslišanja potekajo, medtem pa je KPK prišel do ugotovitve, da bolnišnice pri žilnih opornicah niso kršile zakonodaje, saj so spretne v iskanju zakonskih lukenj. Prvi mož KPK-ja Boris Štefanec ob tem poudarja, da zakonodaja vsem bolnišnicam omogoča, da naročila do 20 tisoč evrov opravijo preko javnih naročilnic.

V Tarči so včeraj razkrivali tudi to, da je bila 20 let novogoriška bolnišnica zlata jama za posle Aleša Furlana, brata Harija Furlana, prvega človeka specializiranega tožilstva. Aleš Furlan je šempetrski bolnišnici preko svojega podjetja Primsell prodajal kolčne proteze po 70 odstotkov višji ceni, kot so jo plačevle druge bolnišnice, ki so jih naročale neposredno pri proizvajcu.

Harij Furlan ne ve nič o bratovih poslih
Ali so posli njegovega brata, ki je 20 let ekskluzivni posrednik bolnišnici, vplivali na dinamiko - ali bolje rečeno: nedinamiko — pregona korupcije v zdravstvu, smo vprašali prvega moža specializiranega tožilstva Harija Furlana, ki je dejal, da ima brata sicer rad kot brata, ne ve pa nič o njegovih poslih, saj mu časa zmanjkuje še za druženje s svojimi tremi otroki. "Če je bilo kaj narobe, bo postopek enako stekel," je še dejal Furlan.

Kolčne proteze so le eden od stotih medicinskih pripomočkov, ki jih slovenskim bolnišnicam praviloma dobavljajo vedno isti dobavitelji, ki se napajajo pri državnih jaslih. Kdaj bomo uredili javno naročanje po vzoru skandinavskih držav, pa ostaja neodgovorjeno vprašanje.

Klemenčič: S prenovo zakonodaje bo KPK dobil pooblastila
Razkritja v Tarči so odmevala tudi v politiki, ogorčeni pa so bili tudi v sindikatu Fides, kjer od vlade, ministrice in organov pregona pričakujejo, da te primere korupcije v zdravstvu podrobno raziščejo. Pravosodni minister Goran Klemenčič je ob predstavitvi sprememb zakona o Komisiji za preprečevanje korupcije poudaril, da bi po tem zakonu komisija imela več pooblastil tudi pri raziskovanju tovrstnih primerov.

Vsebina včerajšnje Tarče je danes odmevala tudi na parlamentarnih hodnikih. Nova Slovenija bo pri drugih poslanskih skupinah iskala podporo za sklic izredne seje državnega zbora, na kateri bi razpravljali prav o ugotovitvah iz naše oddaje. Poslanec NSi-ja Jernej Vrtovec je ob tem dejal, da gre za velik kriminal na račun davkoplačevalcev, ki ta denar vplačujejo za zdravstvene storitve, in ne za bogatenje nekaterih podjetij. "Jaz sem ob tem zelo besen."

V državnem zboru zgroženi
Jelka Godec
iz SDS-a, ki vodi preiskovalno komisijo za ugotavljanje zlorab v zdravstvu prav na primeru nakupov žilnih opornic, opozarja na zbirokratiziranost predpisov. Ob tem pa izpostavlja, da vlada poudarja, kaj vse je treba narediti, čeprav je zadeva v svojem bistvu "zelo enostavna." Po mnenju Jelke Godec moramo presekati s praksami in se zgledovati po skandinavskih državah.

Da morajo svoje najprej opraviti organi pregona in krivcem za nezakonito odtekanje denarja nadeti imena in priimke, so si enotni tako v koaliciji kot tudi opoziciji. Prav tako je rešitev v čim hitrejši vzpostavitvi enotnih javnih naročil. Karl Erjavec (DeSUS) je ob tem dejal, da teh lobijev ni mogoče premagati s položaja ministra, temveč morajo delo opraviti organi pregona.

Pomen enotnega sistema javnega naročanja je izpostavila tudi Alenka Bratušek (Zavezništvo socialnoliberalnih demokratov), ki se ji "ne zdi normalno, da vsaka bolnišnica sama naroča deset ali petnajst artiklov". Miha Kordiš (ZL) pa rešitev vidi v "javnem neprofitnem podjetju, ki bi iskalo najugodnejše ponudbe in storitve". Jani Möderndorfer (SMC) je ob tem dejal, da bodo imena odgovornih s spremembo zakonodaje razkrita, s tem se bo marsikaj rešilo.

Zanimivo — premier Cerar danes alarmantnih primerov iz včerajšnje Tarče ni želel posebej komentirati.

Nataša Markovič, Petra Prešeren in Gregor Drnovšek, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
TIGR
# 18.11.2016 ob 19:57
Po razkritju preplačil v slovenskem zdravstvu politika pričakuje pregon kršiteljev

Koga vi farbate? Politika, zdravniški funkcionarji (raznorazni direktorji, predstojniki itd) ter salonski dobavitelji medicinskega materiala so zlizani drug z drugim!!!

Pa kdo mislite, da financira politične kampanje politikov? Raznorazni Mark medicali itd...nato pa se usluge vrača s prirejenimi razpisi itd.

BUTALE!
QUENDI
# 18.11.2016 ob 19:58
.....aja.....do oddaje pa je bila politika popolnoma nevedna......kot vedno in povsod.....
luckyss
# 18.11.2016 ob 19:53
Slej ko prej bodo "preiskovanci" igrali košarko..
Galaxy
# 18.11.2016 ob 19:56
Kdaj bomo uredili javno naročanje po vzoru skandinavskih držav pa ostaja neodgovorjeno vprašanje

Ob Svetem NIKOLI ...

Zanimivo - premier Cerar danes alarmantnih primerov iz včerajšnje Tarče ni želel posebej komentirati.


Potrebujem čas za razmislek press
RJSlo
# 18.11.2016 ob 20:07
No ja. Imena in priimki? Lahko navadni delavec iz Cimosa ustanovi podjetje in začne služiti z dobavo materiala slovenskim bolnicam? Ali pa šiivlja iz nekdanje Mure? Ne, to delajo samo tisti za katere so napisali posebne zakone z luknjami. Kdo je zakone pisal, kdo jih je sprejemal, brez branja? Kdo je hodil v UKC direktorju "prodajati ideje"? Ali pa je v to vpletena tudi politika? 25 let kraje in zaposleni na ministrstvu za zdravstvo s tem niso seznanjeni? Raziskovalna skupina novinarjev naj malo pobrska tudi po ministrstvu.

Za osvežitev spomina. Ob predzadnjem imenovanju novega direktorja UKC je MMC zelo hitro umaknil članek o tem imenovanju. Ste se pokesali?
zenga.zenga
# 18.11.2016 ob 20:19
Po razkritju preplačil v slovenskem zdravstvu politika pričakuje pregon kršiteljev
----------------------
pa kaj je to za ena novinarska retorika . Oni ne pričakujejo pregon kršiteljev če to ne sproži politika . Haloooo . ampak pregon pričakujemo MI DRŽAVLJANI ..
Še komu ni kaj jasno ???????????
25kur
# 18.11.2016 ob 19:56
kradejo na smrt bolnim, vsi ne sam firme katere dobavljao, tud nabavni v bolnici
levak
# 18.11.2016 ob 20:11
Po razkritju preplačil v slovenskem zdravstvu politika pričakuje pregon kršiteljev
---
To je tako veliko sprenevedanje, da glava boli. Ali nas imate za take praznoglavce, če že vstaje nismo zmožni.
Vrabci čivkajo, da se še rolica wc papirja ne plača po normalni ceni. Tu so poleg omenjenega še razni fiktivni posli ....
matori
# 18.11.2016 ob 20:23
Ne znate - poklicte finskega strokovnjaka,placajte ga kolikor hoce in cez mesec dni bomo imeli normalen sistem
kislec
# 18.11.2016 ob 20:34
Madona! 25 let vrabci čivkajo o nategovanju cen pri nabavah v zdravstvu, pa so "V državnem zboru zgroženi" šele po eni oddaji na TV!!!

Pa dajte policijska pooblastila raje TV!!!
Tista firma, ki je bila izbrana na javnem razpisu, vseeno ni dobila naročil (ampak tista druga že od prej - dražja seveda!) - in ko je zadevo prijavila policiji, so po 2 letih ugotovili, da je vse OK !!!
21.12.2012
# 18.11.2016 ob 20:27
Od predsednika vlade bi pričakoval, da bo udaril po mizi in napovedal hitre in učinkovite ukrepe, če ne odstop.

Ne eno, drugo ali tretje. Bljak. Kot da je govora o nuklearni fiziki.
judoka
# 18.11.2016 ob 20:20
Tale zgodba je lep dokaz, kako neucinkovit sistem je demokracija. Sicer nam da iluzijo izbire (ki je v resnici niti ni),... ampak problem, ki bi ga soliden manager rešil prakticno na 1 produktivnem sestanku, naši izvoljenci "rešujejo" xx let.

Brez efekta.
slakol
# 18.11.2016 ob 20:12
Še en javni nateg raje......
medic
# 18.11.2016 ob 20:36
Ma nehajte ga srat, kakšnem razkritju neki?! To delate zdaj aktualno samo zaradi zdravniške stavke.
Za te anomalije v zdravstvenem in drugih sistemih (šolstvo, gradbeništvo, ministrstva, občine, ...) ter bogatenje nekaterih je znano že dobrih 20 let. Nihče se ne zgane in se ne bo, zato ker imajo koristi prav tisti, ki so na čelu tega sistema.
Kot pravi pregovor, riba smrdi pri glavi.
el CARTEL
# 18.11.2016 ob 20:31
Po razkritju preplačil v slovenskem zdravstvu politika pričakuje pregon kršiteljev

ja, najhujši bodo dobili cele dve leti zapora za miline nakradeega denarja.

pravilen postopek za korupcijo: minimano 8 - 15 let zapora (kot v rusiji recimo) + odvezm VSEGA premoženja.

potem naj se igrajo korupcije.
miha01
# 18.11.2016 ob 20:39
Če se vrnem na včerajšnjo Tarčo, bom dejal takole, sramota da taka odkritja, za katere so se novinarji zelo potrudili, predstavi javnosti taka novinarka, ki ni znala postaviti nobenega vprašanja niti zaključka (po mojem ni smela) jaz osebno bi Kovačića vprašal kaj je to z mešanjem jabolk in hrušk, mi imamo verjetno jabolka za 1000eur Švedi pa hruške za največ 190 eur, poleg tega so naša jabolka še zastarela in neučinkovita, Simon Vrhunec ji je prodajal neke zgodbice, pri katerih že vsak otrok ve da je lagal, preseneča me zadržanost dveh dr. ki sta ponavadi bolj glasna ko ni nikogar zraven in pa seveda ministrica ki bi morala napisati odstopno izjavo še preden se je končal prvi insert, če bi seveda živeli v pravni državi, ampak seveda ministrica ve da se s tem nakradenim denarjem lahko dobi volitve, lahko se podkupi in kupi marsikaj, trpijo pa seveda bolni ljudje in pa seveda davkoplačevalci ki vse to preplačujemo.
krjavelj
# 18.11.2016 ob 20:01
Takoj je potrebno vzpostaviti "izredne razmere" v lekarništvu in vzpostaviti centralizirano nabavo za javno zdravstvo po švedskem in finskem modelu.

Pregon korupcije in kršiteljev pa je potrebno začeti paralelno !
klepar
# 18.11.2016 ob 20:36
ja, najhujši bodo dobili cele dve leti zapora

Žal ne bo niti toliko, prej bi rekel, da se ne bo zgodilo nič. Žal.
el CARTEL
# 18.11.2016 ob 20:32
.....aja.....do oddaje pa je bila politika popolnoma nevedna......kot vedno in povsod.....

točno tako,
nikoli se nič ne ve, dokler nečednosti ne pridejo na plano.

nato se izogibajo novinarskim vprašanjem in najdejo žrtveno jagnje; nato pa po starem naprej.
juk
# 18.11.2016 ob 20:41
To se ve ze zeloooo dolgo in tole je tipicno sprenevedanje. Politika bo onejila Zemljarice in Dimnike? Hahah
klepar
# 18.11.2016 ob 20:33
Psi lajajo, karavana gre dalje. Že dolgo ne verjamem več, da smo pravna država, kaj šele socialna. Dohtarji pa štrajkajo ker ni urejenih normativov, aja pa nekaj malega stotk za k plači bi imeli. So penzije šle gor za 4,5 eur in minimalac glih tak, se je pa plačno razmerje porušlo. Očitno je en obupanec v Izoli bil premalo, da ne omenjam še Neže.
MiStri57
# 18.11.2016 ob 21:37
Ko politike, (beri, mešalce megle), vprašate koliko je ura, vam bodo do onemoglosti razlagali, kje so uro kupili, kakšne vrste je ura, kakšne barve, kdaj so jo kupili....itd v nedogled...koliko pa je ura , pa nikdar ne boste izvedeli......tako se obnašajo vsi, ko jih na TV kaj vprašajo.....in tako je bilo tudi na Tarči.....toliko bedakov na kupu....neprecenljivo.....mi pa še kar gledamo to šalabajzerstvo......
matedolenc
# 18.11.2016 ob 20:47
Delajo z denarjem in zdravjem ljudi, kot svinja z mehom.
Celjan27
# 18.11.2016 ob 21:31
Včerajšnja oddaja mi je odprla oči...

...kakšni CARJI so Švedi & Finci.

Korupcija? Pri nas te besede ne poznamo:)

Upam, da 1x to dočakam tudi v Sloveniji...
johan1
# 18.11.2016 ob 20:56
Oddaja je dosegla svoj cilj bolj zaradi histeriziranja situacij kot pa prikaza dejanske situacije in nakazanih rešitev.
Npr. da so ameriške stente v UKC morali prenehati kupovali poceni na Poljskem, kar naj bi uredil takratnega dir. UKC Vrhunec, je čisto logično,. Če ima slovenski zastopnik ekskluzivo za Slovenijo je to treba spoštovati, a po tako oderuških cenah enostavno ne bi smeli kupovati, in dati dobavitelja enostavno na črno listo. A kdo ima to moč? Da v 25 letih še ni bil nihče obsojen je tudi svojevrstno ogledalo.
Škoda tudi da novinarji niso bolje pojasnili, kako v Skandinavski bolnišnicah pridejo do
In če je dir UKC pozval, kot je dejal, da bi vse bolnice združile nakupe in ni bilo odziva se tudi ve zakaj vsak vestno čuva svoj vrtiček.
Sam menim kakor sem razumel vsebino, da gre v bistvu za peščico pokvarjenih in skorumpiranih oseb, v glavnem zdravnikov,ki mečejo temno luč na celotno množico ostalih poštenih in marljivih zdravnikov. In ve tem sta bila oba prisotna zdravnika daleč najbolj prepričljiva.
Je pa očitno da imajo Ministrstvo za zdravje in ZZZS škarje in platno in tudi pravo avtoriteto in moč da proti korupciji bolj odločno ukrepajo. Vprašanje je le kaj so delali 25 let. Se bojim da je država od tovrstnih barabonov že davno ukradena.
P.S. Mi je pa čudno da se novinarka Hrenova vedno našpiči in spravi na eno osebo, tokrat na Vrhunca, a ji omalovaženje ni uspelo. Je argumentirano pojasnil vse njene namige o skorumpiranosti. Morda je zaradi tega tudi letel kot direktor on prihodu Ministrice ( ki je sicer veliko govorila , pa brez vsebine in zaključka. (pač gledam s svojimi očmi ko sem sam izgubil službo zaradi opozarjanja na kriminal)...
Slomaniak
# 18.11.2016 ob 20:12
Gospod Harij ti si povsod mesal drek. Cas je da gres v zapor ga sam placas in se kasneje deportiras v tihi ocean.
zamudnik
# 18.11.2016 ob 22:08
Nisem ravno ekonomist, zato bom zastavil vprašanje, ki je mogoče neumno. Zakaj je treba vse kupovati preko teh dobaviteljev.? Neposredno od proizvajalcev ne bi šlo?
danrr
# 18.11.2016 ob 19:53
Karitas vam bo pomagal ,ubogi dohtari
Sandalovina
# 18.11.2016 ob 23:08
Med najbolj zavržena dejanja sodi kraja bolnim in nemočnim. Denar zavarovancev se pretaka v
privat žepe namesto za zdravljenje. Če je to možno tudi v zdravstvu, lahko si predstavljamo kaj šele se dogaja na drugih področjih. Popolna moralna erozija.
1984
# 18.11.2016 ob 19:57
Pregon kršiteljev.Verjame kdo ?Sedaj sicer sestankujejo vendar ne zato , da bi kaj spremenili temveč zato kako bi nas državljane še dalje vodili žejne preko vode .Menda pa ja vemo da je to SLO ; mafijski raj.
M 48
# 18.11.2016 ob 21:34
No coment.Sam sem prijavil krajo in lopovščino z vsemi dokazi nadležnim organom in več kot po enem letu so ugotovili, da ni bilo nič protizakonitega, Sam sem pa pridobil 150.000 € protizakonitega denarja,pomeni, da sem prijavil Sam sebe in da bi zaščitili večje lopove so še mene pustili na miru.Zato pa Danes tudi nimam komentarja, ker je drżava že zdavnaj propadla, oziroma sploh ne funkcionira razen za majhne,pijančke in podobne na katerih SE sistem dokazuje kako dober je.
vnk
# 18.11.2016 ob 20:54
Hm, ko še enkrat preberem svoj komentar, sem se morda nejasno izrazil, saj nisem namigoval na zasebno rešitev. Bolj to, da ustanavljanje na stotine agencij in zavodov ni rešitev, ampak je treba, da obstoječe funkcionirajo. Več je tega, bolj netransparentno lahko vse skupaj postane in slabo definirano, potem pa pride do prelaganja odgovornosti, ko drug na drugega kažejo s prsti, svinjarije pa se zgubijo v gorah papirja birokracije.
POIVRE
# 18.11.2016 ob 22:39
Humoriast Klemenčič je izdahnil, da bo s prenovo zakonodaje KPK dobila pooblastila...Seveda, da bo, le šef KPK bo postal brat Harija Furlana.
borut-blas
# 18.11.2016 ob 21:54
naši poslanci, poslanci butal so izglasovali tako zakonodajo in janša ni niti enkrat nič twitnil o tem...
kako ?
je morda njegova žena , kot zdravnica prepovedala?
Plavix
# 18.11.2016 ob 21:33
V ozadju je Golobič in Zemljarič... teh dveh ne bodo preganjali. To bi zrušilo celoten vrh slovenske leve politike! Tja ne bodo šli. Ta zgodba bo ostala brez epiloga...

RAZEN ČE... Evropa je opozorila Slovenijo, da še ni izvedla lustracije. Tukaj se zna zgoditi zlom imperija!
Robiland
# 18.11.2016 ob 20:40
Vsi, ampak cisto vsi v Sloveniji, ko pridejo na kakrsenkoli stolcek,... KRADEJO!!! Potem pa imajo nekateri se sorodnike med sodniki :)
Epafrodit
# 19.11.2016 ob 18:29
Po razkritju preplačil v zdravstvu so na potezi organi pregona

Uau!!! Se že trese gora in rodila se bo.....
felipesko
# 19.11.2016 ob 17:03
Po razkritju preplačil v zdravstvu so na potezi organi pregona

2019 leta bomo priča spektakularnim preiskavam,katerim bo sledilo nekaj tiskovnih konferenc vpletenih,in to je to.....
VanDame
# 19.11.2016 ob 13:37
Fizično mi je postalo slabo ob ogledu oddaje. Vse to smo že vedeli, seveda, ampak ko ti nekdo te podatke "vrže v obraz" pa prav zaboli. Ko se začneš še bolj zavedati kako globoko v dreku smo kot država, popolnoma prepleteni s korupcijo na vseh nivojih, te prežene pesimizem. Kako se lahko veseliš boljšega jutri v takšni državi? Če se že v zdravstvu to dogaja, kaj se šele v gradbeništvu, bančništvu... Jasno pa je, da to podpira politika, ker brez nje to ne bi bilo možno. In tudi jasno je, da če imaš enkrat bajne milijone (kot posredniki v tem poslu), da lahko nekemu direktorčku bolnice zagroziš, da ga boš "pregazil kot polža" in to utemeljeno. Daš uličnim mafijcem par tisočakov in ti mu zagrozijo, da mu bodo pobili familijo, če ne bo storil tega in onega. Resnično grozljivo v kakšni državi mi živimo. In dokler se ne bomo mi, ljudstvo uprli in pospravili to nesnago, se ne bo spremenilo nič.

Iskrene pohvale novinarjem, ki so imeli "jajca" in se spustili v sršenje gnezdo. Upam, da ne bo ostalo pri tem.
Jaka1
# 19.11.2016 ob 10:11
Za vsako naročilnico je ime in priimek, za vsak kredit je ime in priimek odgovornih oseb...pa ne tako kot pišejo sem dobil cel kup za podpisat...si odgovoren in plačan....za Malo Nežo še niste nikogar priprli za sedaj po zaslugi mame Zale samo za poskus uboja zdravniki...kasneje pa se bo videlo ali bodo trajne posledice ali umor....kdaj boste od omenjenih ljudi zahtevali povrnitev škode( zaplemba imetja, minimalna pokojnina...pazite sodniki , zdravniki , policija delajo z roko v roki...vse je dogovorjeno...STAVKATE....PLAČE ZNIŽAT ZDRAVNIKOM...naj bodo S.P. In na trgu...absolutno ne morejo delati v javnem zavodu in se privat...saj so tako preobremenjeni...počistite z barabami...pacienti, ki bodo odklonjeni pa tožit zdravnike....ali pa jim vsi odpovemo svoje usluge( vrtci, šole, .....smo premalo plačani zakaj bi delali za njih...potreben bi bil upor proti belim bogovom....ponovno pridobitev licenc..omadeževane pa poslati iz zdravstva s kaznimi...
nelon
# 18.11.2016 ob 23:56
Verjetno vas večina ne razume...ugrabljeni smo s pomočjo politične elite ki to dopušča, ker jo sponzorirajo ravno ti ljudje ki služijo na naš račun
vnk
# 18.11.2016 ob 20:56
In pa tisti, ki dajete minuse. Preberite si Kordišove kvalifikacije pa mi povejte, če se vam zdi človek, ki bi ga vi postavili na mesto poslanca. :)
Triglavski zmaj
# 18.11.2016 ob 20:49
Še dobro, da je le zdravstvo javno, kaj bi šele bilo, če bi bilo podobno s hrano. Preplačan kruh?
Sandalovina
# 19.11.2016 ob 14:19
G. Vrhunec ima dejansko ustrezen priimek, vrhunsko se spreneveda.Ga. Kolar Celarc na deklarativnem nivoju zagovarja ničelno toleranco glede korupcije, med tem, ko ji v zdravstvu divja korupcija. Resnično tragikomično.
oliva
# 19.11.2016 ob 11:11
ps: je pa bila to ena najboljših, če ne najboljša Tarča ever.
Čestitke Lidiji Hren, tako se pripravi in vodi oddajo!
oliva
# 19.11.2016 ob 11:09
@El Cartel:
"pravilen postopek za korupcijo: minimano 8 - 15 let zapora (kot v rusiji recimo) + odvezm VSEGA premoženja.

potem naj se igrajo korupcije."

Tako.
In prepoved opravljanja kakršnekoli javne funkcije.
('ponovitvena nevarnost')

In a to se ne da?
Lahko se sprejme čez noč zakon za eno firmo (voham tip cete? :o)), za VITALNO pomembno zadevo pa se ne da rešit v 10+ letih?!

Kot je napisal @matori:
"poklicte finskega strokovnjaka,placajte ga kolikor hoce in cez mesec dni bomo imeli normalen sistem"

Medtem pa tace stran. Vsi.
sonce12
# 19.11.2016 ob 10:10
Najbolj hecno pri vse tem je da se sedaj politi delajo kot da za to niso vedeli, do oddaje so mislili da je vse po pravilih ah daj no ne se slepit pac ni želje spremijat sistema ker vsem odgovarja dobaviteljem naročnikom politiki. In od tega da imajo samo dobavitelji kotist ne drzi tudi zaposleni v boknisnicah domovih za starejse zdarvstenih domovih imajo korist od narocanja........
veza
# 19.11.2016 ob 10:00
Kje pa je bilo računsko sodišče, kje zdravstvena blagajna, pa kaj niso videli, da so cene prenapihnjene, mislm!
mpotocnik
# 19.11.2016 ob 09:31
A ni zanimivo, kako stroge kazni imamo za cestne prekrške, kazni za ostale svinjarije pa nekako ne sledijo tej analogiji
Eska
# 19.11.2016 ob 09:02
Naročila z natančnimi podatki o vrsti, kvaliteti, ceni, rokih,...boniteti dobaviteljev, naj se objavlja na spletu in konkurenca bo vzpostavljena. Ureditev predpiše minister za zdravstvo.
Izigravanja ni mogoče popolnoma onemogočiti, saj na konec koncev nekdo plača nekomu za umik ponudbe in ta zasluži brez dela. Od tu naprej sledi delo organov pregona. Bo še kakšen politik obesil svoje ime nad to temo?
Kazalo