Zdravje
(1)

Poudarki

  • Predsednik sveta zavoda Andraž Jakelj je za Televizijo Slovenija povedal, da razlike v finančnem načrtu res niso v številkah, pač pa so razlike v tistem delu, ki se tiče programa dela.
Zdravstvo
Finančni načrt je bil ob predhodnem glasovanju jabolko spora. Foto: Pixabay

V celjski bolnišnici po razrešitvi direktorja sprejeli finančni načrt

Načrt je bil razlog za razrešitev Marjana Ferjanca
4. december 2017 ob 22:10
Celje - MMC RTV SLO, STA, Televizija Slovenija

Svet celjske bolnišnice je danes z osmimi glasovi za in enim vzdržanim potrdil finančni načrt za letos, čeprav se ne razlikuje bistveno od tistega, ki so ga člani sveta obravnavali že aprila in nato oktobra in katerega nesprejetje je bil glavni razlog za razrešitev direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca.

Predsednik sveta zavoda Andraž Jakelj je za Televizijo Slovenija povedal, da razlike v finančnem načrtu res niso v številkah, pač pa so razlike v tistem delu, ki se tiče programa dela. Dodal je še, da so nekateri člani zavoda druge prepričali, da razlike v načrtu so, zato so tako glasovali. Sam se je glasovanja vzdržal, je še povedal.

Svet zavoda je namreč sredi novembra s funkcije poslovnega direktorja celjske bolnišnice razrešil Marjana Ferjanca, ki je bolnišnico vodil od leta 2007. Očitali so mu nepripravo finančnega načrta za letos in nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja. Ferjanc je očitke sveta zavoda zavrnil, civilna iniciativa za ohranitev rasti in razvoja celjske bolnišnice, ustanovljena pred dvema tednoma, pa je medtem zbrala že več kot 1.500 podpisov podpore Ferjancu.

Očitki o politični destabilizaciji bolnišnice
Strokovni direktor celjske bolnišnice Franci Vindišar meni, da gre pri razrešitvi direktorja za poskus politične destabilizacije bolnišnice. "Predlagana zamenjava poslovnega direktorja je že in bo v prihodnosti, če se bo ta razrešitev dejansko zgodila, povzročila nestabilno delovanje bolnišnice," je dejal pred časom.

Strokovni svet bolnišnice je sicer napovedal, da bo v celoti odstopil, bolnišnični sindikat pa je zagrozil z uvedbo 40-urnega dela tedensko v decembru, če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda o razrešitvi Ferjanca.

VIDEO
V celjski bolnišnici potrdili finančni načrt
L. L.
Prijavi napako
Komentarji
aljaz26
# 04.12.2017 ob 23:01
Neverjetno da ljudje, ki nimajo nobene veze z zdravniskim delom, ampak so tam samo zato, ker so prave politicne barve in po moznosti še sinčki kao pomembnežev imajo tak vpliv. Svet zavoda ukinit.
Kazalo