Gregor Pivec bo še naprej podpisoval financiranje izobraževanja svojim sodelavcem. Foto: MMC RTV SLO
Gregor Pivec bo še naprej podpisoval financiranje izobraževanja svojim sodelavcem. Foto: MMC RTV SLO

Protikorupcijska komisija je pretekli teden zaradi suma negospodarnega financiranja doktorskega študija predlagala uvedbo upravnega nadzora v UKC-ju Maribor (UKCM), zadevo pa prepustila organom pregona.
Komisija je pri financiranju izobraževanja zaposlenih v UKCM-ju ugotovila pomanjkljive notranje standarde in nadzor, zaradi česar se pojavljajo korupcijska namigovanja, kar se je pokazalo tudi v Pivčevem primeru.
Prvi mož mariborske bolnišnice se je zato odločil, da "domnevno neupravičena finančna sredstva nemudoma vrne na račun bolnišnice". Nakazal je 3.623,99 evra, v kar so všteti stroški šolnine, lektoriranja in vezave doktorske disertacije ter zbiranja, pregleda in popisa arhivskega gradiva, ki ga je na podlagi podjemne pogodbe honorarno opravil Marko Žuraj.
UKC plačeval tudi drugim študentom
Na današnji novinarski konferenci je posebej poudaril, da to ne pomeni priznanja krivde, ampak je to storil kot poslovodna oseba v skladu s pričakovanji o integriteti. K temu pa ga je napeljala medijska izpostavljenost zgodbe in to, da se "izogne nepotrebnemu nadaljnjemu materialnemu in procesnemu vrednotenju njegove pogodbe".
Ob tem pa je izpostavil, da se počuti diskriminiranega, saj da je bolnišnica do zdaj plačala šolnino in dodatne raziskovalne stroške tudi drugim 216 podiplomskim študentom UKC-ja Maribor, vsem doktorandom pa tudi preostale stroške.