Nasveti

S psom v pisarno, zakaj pa ne?

V podjetju od četrtega meseca starosti

5. februar 2017 ob 13:12
Maribor - MMC RTV SLO

Imate psa, a se vam smili, ker mora biti med vašo službo ves čas sam doma? Predstavljamo človeka, ki sta svoja štirinožna prijatelja pripeljala s seboj v pisarno.

"Pobuda je prišla v bistvu takrat, ko sem se odločal, da bi imel psa. Smilil bi se mi pač pes, ki bi bil ves dan sam doma. Potem se je nekako zgodilo, da je v naši sosednji državi, Avstriji, to postalo čisto normalno, pa se mi je zdelo: saj je v bistvu res. Saj kuža se navadi in je potem čisto miren. Nekako smo se odločili, da jih lahko tudi k nam pripeljejo normalno v službo," je dejal direktor podjetja Mikro+Polo Marko Podgornik.

Prag podjetja prestopil zelo mlad
Podgornik ima beagla z imenom Scooby Doo, star je dobro leto. Ko je prišel prvič z njim v službo, je bil kuža zelo mlad, star približno štiri mesece. "Vsem je pokazal, kaj zna. Najprej me je malo polulal in pokakal v pisarni, nekajkrat je tudi izklopil elektriko, ker je zgrizel kabel," je pojasnil Podgornik. Ko je moral sestankovati, je psa pustil pri računovodkinji. Zdaj je Scooby Doo že tako navajen, da zjutraj oddirja naravnost v njeno pisarno, svojega skrbnika pa skozi okno nato večkrat pogleda. "Če me sliši, začne včasih lajati," je pripomnil Podgornik.

Tudi drugi lahko pripeljejo psa v pisarno
Glede prihoda psa v pisarno so bili zaposleni sprva nekoliko skeptični, a so se sčasoma njegove prisotnosti navadili, zdaj pa so ga tudi zelo veseli. "Če pridem zjutraj kdaj brez njega, je takoj najprej vprašanje: kje pa je Scooby? Tako da je zdaj nekako naš član," je še povedal Podgornik in poudaril, da ni edini, ki svojega štirinožnega prijatelja pripelje v pisarno. To pravico imajo tudi drugi zaposleni. Sodelavka pripelje psico Dežo, sodelavec včasih pride z dvema psoma, tako da je v pisarni večkrat zelo pestro. "Ta občutek, da lahko psa pripelješ v službo, nekako mogoče gradi tudi večjo pripadnost podjetju," je še povedal Podgornik.

Odnos do psov zelo pozitiven
Ob Scooby Dooju je v pisarni večkrat prisotna tudi Deža, katere rodovniško ime je Deja Vu. "Je malo več kot leto dni stara nemška doga, modre barve, ki prihaja iz Kranja, iz pisarne From Valvasor's land," je povedala Nataša Majcen in dodala, da jo med službo trikrat odpelje na krajši sprehod. "Drugače je pa deležna zelo veliko pozornosti mojih sodelavcev, tako da je vsakih nekaj minut nekdo tukaj, ki jo pride pocrkljat," je dodala in poudarila, da je odnos sodelavcev do psov zelo pozitiven. "Super je, da razen enega nima nihče alergij, tako da je brez težav tukaj z mano. Meni to zelo veliko pomeni, ker mi ni treba skrbeti zanjo, da bi bila sama doma. Drugače pa uživamo, ko pač malo spremenimo rutino, se pocrkljamo z njo in je vsem v zadovoljstvo."

Oddajo O živalih in ljudeh lahko spremljate vsako soboto ob 13.25 na TV SLO 1.

 • Na delovnem mestu s svojim psom
M. L., Mojca Recek Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 3

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • antitrust 5. februar 2017 ob 13:45
  Prijavi neprimerno vsebino
  Pasjeljubci v vsem svojem sjaju.
  Pse v šole, restavracije, bazene, hotele, vrtce, bolnišnice.....POVSOD !
  0
  -1
 • celtic1888 5. februar 2017 ob 14:14
  Prijavi neprimerno vsebino
  O pasjeljubcih ne bom izgubljal besed. Dokler so dreki povsod jih ne maram.
  0
  -1
 • GTX 5. februar 2017 ob 22:30
  Prijavi neprimerno vsebino
  Na pediatrični kliniki v Ljubljani je dovoljen vstop terapevtskim psom, kar je pohvalno, na lastne oči sem videl veselje, ki ga pričarajo otrokom. V Švici te gledajo čudno, če vprašaš, ali lahko v gostilno pripelješ psa, ker je to samoumevno... res je, da so nekateri lastniki premalo odgovorni, ampak kdor ima psa in z njim odgovorno ravna, lahko polepša življenje sebi in drugim. Ideja o psu na delovnem mestu ni nova in marsikje deluje.
  +2
  0
 

Avdio & Video

 • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

 • Varuh pravic živali

 • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

 • Nemški volčji špic

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!