Posvojite živali

Posvojite žival: Muri potrebuje dom z varnim izpustom

Galerija živali, ki čakajo na novega skrbnika

10. junij 2016 ob 11:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

Muri je mačji samec, star eno leto. V društvu Lajka zanj iščejo dom z varnim izpustom, da bi torej imel prost izhod v varno okolico (brez prometnih cest v bližini) in notranje bivanje. Ker je zelo dominanten, bi moral biti edini mačji predstavnik v družini.

Na nov dom v slovenskih zavetiščih in društvih čaka več kot 300 psov, mačk in drugih živali. V Multimedijskem centru RTV Slovenija smo se zato povezali s številnimi zavetišči, društvi in prostovoljci in za vse tiste, ki razmišljate o posvojitvi domače živali, pripravili kratek izbor živali, ki so zdaj na voljo za posvojitev.

Zaželeni odgovorni posvojitelji

Živali, ki se oddajajo, so veterinarsko pregledane, cepljene in očiščene zunanjih in notranjih zajedavcev. Samice so sterilizirane. Nekatere živali so pri začasnih skrbnikih, ki skrbijo za njihovo socializacijo, vedno večji pomen pa vzgoji in socializaciji dajejo tudi zavetišča, kjer poleg veterinarskega osebja za živali skrbijo tudi prostovoljci. Vsaka žival, ki najde začasno zatočišče v zavetiščih ali pri začasnih skrbnikih, ima za seboj (pre)večkrat žalostno zgodbo, zato so zaželeni odgovorni posvojitelji, ki so ji pripravljeni dati topel dom, se z njo ukvarjati in z njo deliti srečo. Zagotovo vam bo vloženo ljubezen in trud vrnila z obrestmi.

Za vse nadaljnje informacije stopite v stik z zavetiščem oziroma društvom, kjer je žival. Zavetišča in društva imajo različne pogoje posvojitve, določene živali pa zahtevajo tudi posebno nego ali kinološko znanje.

Seznam zavetišč in društev najdete v tabeli na koncu galerije.

Fotografije živali, ki iščejo dom, predvajamo tudi na MMC-jevem nočnem Infokanalu, in sicer vsak ponedeljek in petek v poznih večernih urah na TV SLO 1. Zavetišča ali društva, ki želijo objavljati svoje oglase na portalu in Infokanalu, vabimo, da nam pišete na: zivalskiotok@rtvslo.si.

Viri fotografij: Zavetišče Ljubljana, Zavetišče Maribor, Obalno zavetišče, Zavetišče Turk, Zavetišče Horjul, Zavetišče Sevnica, Zavetišče Brežice, društvo Mačja preja, društvo Lajka, Društvo za zaščito živali Pomurja, društvo Hrtji svet, društvo Animal Angels, Društvo za zaščito konj, Društvo pasjih brezdomcev.

Maja Ikanovič Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 1

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • evaevi 26. junij 2016 ob 12:10
  Prijavi neprimerno vsebino
  vedno posvojim (rešim) mačko. Nikoli pa iz zavetišča, ker mi ne bo nihče visel nad glavo in me nadzoroval ali komandiral.
  Moje mačke pri meni živijo srečno, dolgo in predvsem svobodno življenje (jaz pa tudi :)
  +2
  0
 

Avdio & Video

 • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

 • Varuh pravic živali

 • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

 • Nemški volčji špic

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!