Znanost in tehnologija
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
Zmagovalna ekipa Rusije
Letošnje tekmovanje se je nanašalo na temo Zamislite si svet, kjer tehnologija podira meje med nami. Foto: www.microsoft.com
Bill Gates
Tekmovanje vsako leto organizira Microsoft. Foto: EPA

Dodaj v

Imagine Cup: Uspeh Mariborčanov

Na tekmovanju je sodelovalo 17.000 študentov
10. avgust 2005 ob 19:34
Jokohama - MMC RTV SLO

Ekipa mariborskih študentov se je na finalnem tekmovanju Imagine Cup 2005, ki ga organizira Microsoft, uvrstila med šest najboljših na svetu.

Tekmovanje, ki je bilo v Jokohami, poteka že tretje leto zapored, zmaga pa je letos odšla v Rusijo. V finale tekmovanja, v katerem je sodelovalo skoraj 17.000 študentov iz več kot 90 držav, se je v najelitnejši kategoriji Software Design Invitational med 38 finalistov uvrstila tudi slovenska ekipa.

Simon Jurič, Miha Lesjak, Tadej Gregorčič in Boris Krivonog z Univerze v Mariboru so se režiji predstavili z rešitvijo EthnoCon - Združevanje kultur, ki je v finalu navdušila številne udeležence in na koncu delila 4. do 6. mesto. Letošnje tekmovanje se je nanašalo na temo Zamislite si svet, kjer tehnologija podira meje med nami.

Microsoft se je v projekt podal z željo, da bi študentom in dijakom omogočili razširjanje obzorij in vzpodbujali inovacije na področju tehnologije. Tekmovanje bo prihodnje leto gostil indijski New Delhi, tema pa bo usmerjena v tehnologijo, ki omogoča bolj zdravo življenje.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo