Vega je bila zaradi nezagotavljanja prenosljivosti številk že dvakrat kaznovana z denarno kaznijo. Foto: RTV SLO
Vega je bila zaradi nezagotavljanja prenosljivosti številk že dvakrat kaznovana z denarno kaznijo. Foto: RTV SLO
Apek po mnenju Vege sicer ravna po predpisih, obenem pa tudi pretogo. Foto: RTV SLO

Vega uporabnikom namreč ne zagotavlja popolnega prenosa, temveč gre le za odstop številskega prostora, za katerega ni podlage v zakonu, so pojasnili na Agenciji za pošto in elektronsko komunikacije. S takim odstopom bi bilo dosedanjim uporabnikom Vege v celoti onemogočeno klicanje oz. sprejemanje klicev preostalih uporabnikov iz Veginega omrežja, oteženi pa bi bili tudi klici v tuja omrežja.

O nepravilnostih pri prenosu je Apek že v četrtek obvestil vse operaterje v Sloveniji, ki zagotavljajo storitve v javnem mobilnem omrežju, je zagotovila Nataša Crnkovič z Apeka.

Vega obžaluje Apekovo odločitev
Na Apekovo opozorilo se je odzvala Vega, ki meni, da za to sicer obstaja zakonska podlaga, da pa gre v luči umika Vege s slovenskega trga za nerazumljivo in togo ravnanje.

Generalni direktor Vege Steven Fast je ob tem poudaril, da se Vega s trga ne umika zaradi slabih poslovnih odločitev, temveč zaradi nekonkurenčnih razmer na trgu mobilne telefonije v Sloveniji.

Tudi Simobil ni navdušen
Odločitev Apeka, ki dejansko pomeni, da dosedanji naročniki Vege ne bodo mogli obdržati iste številke, obžalujejo tudi v Simobilu, ki kljub vsemu zagotavlja, da bo postopek zamenjave številk karseda olajšal.