11. maj 2018 ob 23:28 MMC RTV SLO, STA Grem volit

Janša na konvenciji napovedal "izsušitev birokratskega močvirja"

Podporo izrekel madžarski premier Viktor Orban
Viktor Orban, Janez Janša
Podporo na volitvah je Janezu Janši in SDS-u izrekel madžarski premier Viktor Orban. Foto: BoBo

"Temeljna prioriteta SDS-a je blaginja državljank in državljanov," je na konvenciji SDS-a poudaril prvak stranke Janez Janša. Napovedal je "izsušitev birokratskega močvirja" in socialno politiko, ki bo temeljila na ustvarjanju delovnih mest. Med gosti konvencije sta podporo SDS-u in Janši izrazila tudi Manfred Weber in madžarski premier Viktor Orban.

Na zunanjepolitičnem področju SDS ne vidi perspektive v strateških partnerstvih z Rusijo in Iranom, temveč v tesnejšem sodelovanju s srednjeevropskimi državami in Višegrajsko skupino. Janša vidi Slovenijo, v kateri "ne kradejo državnih bank, mandatov, volitev in otrok", pač pa kot državo, v kateri so vsi državljani prvorazredni pred zakonom, delo je spoštovano in dobro plačano, vladata pa svoboda duha in pravičnost.

SDS je pred tokratnimi volitvami državljanom posredoval anketne vprašalnike glede potrebnih ukrepov na različnih področjih. Prejeli so več kot 17.000 odgovorov, in kot je danes zagotovil Janša, bodo odgovori, ki so jih prejeli, tudi njihove zaveze za prihodnji mandat. Prav tako bo prvak SDS-a nadaljeval prizadevanja za državo, ki bo sposobna zagotavljati varnost državljank in državljanov.

Orban podprl Janšo
Zbrane je nagovoril tudi Orban. Pozval jih je, naj se v volilni tekmi borijo do zadnjega trenutka, in dodal, da Slovenijo čakajo ene najpomembnejših volitev v zgodovini. Težkih odločitev, ki prihajajo, zato v Sloveniji ne smete prepuščati novim strankam, ki prihajajo od nikoder in nimajo preteklosti, je dejal. "Potrebujemo izkušene bojevnike, ki se ne ustrašijo lastne sence," je dejal. Janševa zmaga je po Orbanovih besedah zagotovilo za obstoj slovenskega naroda, predvsem ob vprašanju migracij, ki pesti Evropo.

Vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber je v nagovoru poudaril, da je tudi za Slovenijo v tem času ključni izziv vprašanje migracij. Cilj je ustrezno zaščititi evropsko zemljo, zato tistih, ki na mejah gradijo ograje, ne bi smeli kritizirati, ampak bi jim morali nuditi oporo. Krščanstvo je izpostavil kot najpomembnejši steber njihove stranke v Evropskem parlamentu. Ob tem je izrazil podporo predlogu, da bi se ena izmed sob v Evropskem parlamentu poimenovala po Jožetu Pučniku.

Podporo SDS-u na prihajajočih volitvah je izrazil tudi predsednik makedonske stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, ki je prepričan, da lahko Slovenija s SDS-om v vladajoči koaliciji postane sprememba, ki jo čaka Evropa.

Na odru vsi kandidati za poslance
SDS se na parlamentarne volitve podaja z vsemi aktualnimi poslanci in še nekaterimi prepoznavnimi imeni, med njimi z evropsko poslanko Patricijo Šulin, predsednikom Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Alešem Hojsom in piranskim ribičem Silvanom Radinom. Na oder so povabili še vse kandidate na letošnjih parlamentarnih volitvah, imena katerih so javno objavili že pred časom.

A. K. K.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 184

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • 5tane 11. maj 2018 ob 23:32
  Prijavi neprimerno vsebino
  Hahaha uporablja Trumpove slogane. A v bistvu ko je bil v vladi je bil on the swamp.
  +115
  -38
 • slovannn 11. maj 2018 ob 23:39
  Prijavi neprimerno vsebino
  Čudovita konvecija, polna narodnega zanosa. Čudovit kulturni program v duhu narodnega prebujenja. Ni bila obljubljena nova Švica, ker ima Slovenija boljše naravne danosti od le-te.
  +21
  -56
 • Ples 11. maj 2018 ob 23:47
  Prijavi neprimerno vsebino
  Treba bo it na volitve. Ker tole - Hvala, ne!
  +117
  -46
 • Partizan Miha 11. maj 2018 ob 23:51
  Prijavi neprimerno vsebino
  Kok mi gre na živce ta format ! Mmc javno prosim, da ga prenehate uporabljati. Kar se pa teme tiče: Tudi, če ga je podprl Orban, ne morem pozabiti, na najbolj ugoden, pošten in domoljuben "kredit iz rep.Srbske, hujskanje, ksenofobijo in homofobijo, najboljšega direktorja luke, sestično in crknjen akumulator, "izgubo" podpisov za referendum o slabi banki, na podmladek, ki rad "smuča, žaljenje Slovenk z prostitukami za 35 oz. 45 eu, teš6 v sodelovanju z sd, miljardne pufe, ki so nastali v ondobju 2004-2008, rušenje drugega tira, ker niso njihovi (S.Ž.) pri koritu etc..... Če ima kdo posebno željo. da nadaljujem, bom !
  +133
  -37
 • ROBI123 11. maj 2018 ob 23:51
  Prijavi neprimerno vsebino
  Urška pa nekak sramežljivo maha s to zastavo!!!
  +36
  -29
 • bad brains 11. maj 2018 ob 23:54
  Prijavi neprimerno vsebino
  Mi ne rabimo samo desnice, mi rabimo "hard" desnico, da počisti nastalo levo močvirje.
  +57
  -104
 • JozekVeseli 11. maj 2018 ob 23:57
  Prijavi neprimerno vsebino
  Razumem, politika je zahrbtna. Kdaj ti kaksno afero nastavijo, kdaj si tudi sam kriv. Sploh se ne mislim spuscati v to ali so krediti, patrie, depale vasi, zemljisca, volvoti itd. rezirani procesi ali ne. Vem pa nekaj... Tajkunizacija Slovenije se je zacela pod Janso. Pa tudi lahko zamizim ob dejstvu, da je polovico pokradla desna opcija, Zvon, Tovsak, Bavcar in drugi, ne bo me pa Jansa preprical, da je sposoben skrbeti za blaginjo drzave. Ker ce si predsednik vlade in ne ves kaj se ti dogaja v bankah, je to dokaz, da si zelo nesposoben. Tu ni nobenega izgovora vec, ni kriv Kucan, niso krivi levaki, niso krivi drugi, ampak si kriv izkljucno ti. In zato lahko Jansa vabi na svoje mitinge 100 Orbanov in strasi z migranti, zapoje zdravljico 1000x, ampak mojega glasu SDS nikoli ne dobi.
  +96
  -27
 • pace 11. maj 2018 ob 23:58
  Prijavi neprimerno vsebino
  Imeli so tudi zelo lep in primeren kulturni program, kar veliko pove o tej ali oni stranki in je pomenljivo znamenje smeri plovbe.
  +34
  -70
 • Korošec 11. maj 2018 ob 23:58
  Prijavi neprimerno vsebino
  In koliko ministrstev planira tokrat sam vodit? Štiri, pet?
  +74
  -24
 • Sandalovina 12. maj 2018 ob 00:01
  Prijavi neprimerno vsebino
  "Temeljna prioriteta SDS-a je blaginja državljank in državljanov," je na konvenciji SDS-a poudaril prvak stranke Janez Janša.

  Državljanke in državljani še danes čutimo blaginjo njegovega ZUJF-a. Ne, hvala.
  +97
  -32

Zadnji prispevki