14. maj 2018 ob 06:23 MMC RTV SLO Grem volit

Tilen: Premalo mladih pozna organizacije za mlade

MMC-jev projekt Grem volit!
Tilen Erjavec

Tilen Erjavec Foto: MMC RTV SLO

Želel bi, da bi organizacije za mlade, kot je na primer Študentska organizacija Slovenije (ŠOS), pri nekaterih stvareh bolj glasno nastopile, predvsem pa da bi bolje izgrajevale svojo samopodobo, saj se premalo mladih zaveda, da sploh obstajajo, o organizacijah, ki se ukvarjajo z "mladinsko politiko", razmišlja Tilen.

Več v videoposnetku.

Vabljeni na MMC-jev portal Grem volit!, kjer objavljamo članke, povezane s kampanjo pred volitvami v državni zbor, in dajemo glas mladim, ki so novinci v političnem procesu.

.

Več o projektu Grem volit! preberite tukaj in tukaj.

A. K. K.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 9

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • pohorjezeleno 14. maj 2018 ob 07:49
  Prijavi neprimerno vsebino
  ŠOS, ŠOUM, ŠOU... to so vse organizacije, kjer se kalijo večni študenti za nadaljno delo v politiki. Predvsem se učijo kanalizirati denar na vse možne načine.
  +11
  0
 • pohorjezeleno 14. maj 2018 ob 07:54
  Prijavi neprimerno vsebino
  "Ko se je novinarka lotila raziskovanja in analize stanja na področju študentskih organizacij, je direktor študentske organizacije Univerze v Mariboru Drago Žura mesečno prejemal plačo 6850 evrov bruto....47-letni Žura je na direktorskem položaju že peti mandat, 19 let."
  Ta študent gre proti abrahamu...
  +5
  0
 • Robin Lood 14. maj 2018 ob 08:11
  Prijavi neprimerno vsebino
  Evo, spet preusmeritev in postopno vsiljevanje obnovljene spletne strani. Dejansko poznam veliko ljudi, ki se zgražajo in že iščejo alternativne strani za branje in komentiranje novic. Tole postaja totalen polom.

  Ko pa smo že pri polomih, študentske organizacije še dodatno obremenjujejo študente pri njihovem delu, saj jim študentski servisi neposredno trgajo (kot davek) od njihove študentske plače. To je enostavno neverjetno. Država je tista, ki pobira davke, ne neke kvazi organizacije, ki obstajajo zgolj zato, da obstajajo.
  +6
  -1
 • Krjavelj 14. maj 2018 ob 09:27
  Prijavi neprimerno vsebino
  Tale je ziher kakšen funkcionar pri teh organizacijah. Med svojim študijem sem študentsko organizacijo videl bolj kot instrument za postiljanje samemu sebi in nabiranje sredstev za lasten žep. Neki večni študenti so si kupovali jadrnice, in to je to...
  +6
  0
 • Robin Lood 14. maj 2018 ob 09:41
  Prijavi neprimerno vsebino
  Tilen, pejt raj feštat. Boš manj škode naredil, kot če greš volit :)
  +1
  0
 • Tisl 14. maj 2018 ob 10:00
  Prijavi neprimerno vsebino
  Mladih ne zanimajo neke organizacije, pri katerih bi sodelovali zgolj ljubiteljsko. Mladi potrebujejo denar, tega pa razne požrešne organizacije, kot so ŠOUM ne ponudijo mladim. Raje sami sebi dodelijo večino sredstev, tako hitro postanejo del problema mladih, nikakor ne rešitev.
  +1
  0
 • jk11 14. maj 2018 ob 10:11
  Prijavi neprimerno vsebino
  Glede na to kakšne svinjarije se zganjajo znotraj teh organizacij so še lahko veseli, da jih nobeden ne vzame pod drobnogled.
  +1
  0
 • rokovnjac 14. maj 2018 ob 12:04
  Prijavi neprimerno vsebino
  Te organizacije so same sebi namen Oz. So zato, da bi nekateri služili in kanalizirali denar.

  Tilen bi moral pri 23 biti skoraj n a koncu študija in razmišljati o delu in karieri, ne pa sanjati o študentskih organizacijah.
  +4
  0
 • 3S 17. maj 2018 ob 18:26
  Prijavi neprimerno vsebino
  Kam se premakne folk ali volkovi samotarji iz ŠOUPA in ostalih študentskih organizacij?Le kam, le kam??? Premakne se v SD ali tam kjer VEČ...ponudijo...kjer je hrana (večerje/kosila) ZASTONJ, kjer je službeni avto na razplogo (da se ga lahko koristi) ZASTONJ, da lahko ovcam govori kar MU PAŠE in ljudje vmes zaspijo...ne glede na vse to...je potrebno najti karto (AS) na katero se lahko oseba sklicuje, ko izčrpava sistem (PLAČE, NEČEDNE ZADEVE) in ta karta je ... je karta da je oseba iz reprezentativnega vzorca MANJŠINE (priseljenec s Kosova, isto spolno usmerjen, ...) na katero igra zelo dobro ... VETO novodobnega sveta...

  Tako da RAJA RAJA...vsi mi bi bili BAVČARJI, GAZDE, JANŠE, DAROVCI ... Le ozrite se okoli sebe
  0
  0

Zadnji prispevki