Wendy Holdener je bila na torkovem superveleslalomu v Areju 14., v petek pa bo v vlogi prve favoritinje. Foto: Reuters
Wendy Holdener je bila na torkovem superveleslalomu v Areju 14., v petek pa bo v vlogi prve favoritinje. Foto: Reuters

Mikaela Shiffrin v kombinaciji ne bo nastopila in se že pripravlja na obe tehnični disciplini. Michelle Gisin, srebrna v St. Moritzu in zlata na lanskih olimpijskih igrah, se je januarja poškodovala in končala sezono. Ker je Wendy Holdener v Areju odlično razpoložena in je bila na današnjem treningu smuka druga, je še večja favoritinja za nov naslov, čeprav sama opozarja, da je njen današnji izid v precejšnji meri posledica boljše vidljivosti, ki jo je imela na progi.

Večina meni, da bi se v boj za zlato medaljo lahko vmešala le še Petra Vlhova. Lani je bila v Pjongčangu peta, na tekmi svetovnega pokala marca v Crans Montani pa je že stala na odru za zmagovalke. Takrat je zmagala Federica Brignone, ki bo v petek z Laro Gut, Ricardo Haaser in tudi Ilko Štuhec v drugi vrsti favoritinj.

Štuhčeva se je takoj po četrtkovem tretjem treningu smuka odpravila še na trening slaloma. Kako ji gre na najkrajših smučeh? "V bistvu super. V zadnjem času ni bilo toliko priložnosti trenirati slalom, ampak vem, kaj moram narediti." Pri smuku ima Mariborčanka še rezerve, na treningih ni ravno blestela, pravi pa, da je včasih še malo pregroba. Če jo bo jutrišnja tekma preveč utrudila, bi utegnila izpustiti sobotni trening smuka in se pred najpomembnejšo tekmo sezone - v nedeljo bo na smuku branila naslov svetovne prvakinje - raje spočiti.

Smuk za superkombinacijo se bo začel ob 11. uri. Odprla ga bo Lindsey Vonn, ki bi v normalnih okoliščinah sodila med favoritinje, po padcu na superveleslalomu pa je vprašanje, ali se lahko vmeša v boj za medalje. Ilka Štuhec ima številko 9, Maruša Ferk pa bo s številko 16 štartala takoj za Wendy Holdener.

Slalomski del kombinacije bo ob 16.15. Prenos bo na TV SLO 2.

Štartna lista za smuk:      
  1  L. VONN            ZDA 
  2  L. GUT BEHRAMI     ŠVI 
  3  M. M. GAGNON       KAN 
  4  C. AGER            AVT 
  5  N. IGNJATOVIĆ      SRB 
  6  L. HOERNBLAD       ŠVE 
  7  R. MOWINCKEL       NOR 
  8  R. HAASER          AVT 
  9  I. ŠTUHEC          SLO 
 10  N. DELAGO          ITA 
 12  K. PAULATHOVA      ČEŠ 
 13  F. BRIGNONE        ITA 
 14  A. MERRYWEATHER    ZDA 
 15  W. HOLDENER        ŠVI 
 16  M. FERK            SLO 
 17  M. BASSINO         ITA 
 18  K. V. LIE          NOR 
 19  R. SIEBENHOFER     AVT 
 20  A. S. BARTHET      FRA