Žan Kranjec, četrti veleslalomist lanske sezone svetovnega pokala, bo na snegu spet čez dobre tri tedne. Foto: Reuters
Žan Kranjec, četrti veleslalomist lanske sezone svetovnega pokala, bo na snegu spet čez dobre tri tedne. Foto: Reuters
Sorodna novica Hrovatova si je postavila šotor kar v jedilnici restavracije na Kaninu

"Na Moltalu bomo med 6. in 10 junijem, lahko pa, da gremo prej tudi na Kanin," nam je povedal Klemen Kosi, podobne načrte kot reprezentanca v hitrih disciplinah pa ima tudi ekipa za tehnični disciplini. Žan Kranjec namreč pravi, da se bo po trimesečnem premoru na sneg vrnil okrog 10. junija prav tako na koroškem ledeniku Mölltal.

Ilka Štuhec bo v novem tednu na Kaninu, kjer je snega dovolj, žal pa vreme ni najboljše, sneg pa preveč moker. A za pridobivanje občutkov bo tudi to v redu. "Trenutno je poudarek na osnovah tehnike, da vse to spet dobimo v kri in da pozneje, ko bomo začeli treninge med vratci, o tem ne bo treba več debatirati."

Tako kot Ilka Štuhec je bila pred dnevi na Kaninu pripravljalno sezono na snegu odprla tudi Meta Hrovat, ki si je kar v jedilnici hotela postavila šotor: "Bivamo v restavraciji. Trening začnemo že 5.30 in bi bilo praktično nemogoče tako zgodaj vstati, da bi se nato z gondolo, ki je dolga, vozili zjutraj tako zgodaj gor. Smo se odločili, da spimo tukaj. Gre za nekaj, kar je treba izkoristiti, ker se nam je ponudila ta priložnost."

Da pravzaprav ne gre za prave treninge, nam je potrdila Ana Bucik: "Gre bolj za veselje. Ti dnevi na Kaninu so namenjeni predvsem ponovnemu navajanju na smučarske čevlje in uživanju."

Ob tem dodajmo, da bo Smučarska zveza v torek, 19. maja, predstavila sestavo reprezentanc za naslednjo sezono.

Najboljše smučarke počasi znova v smučini