Halvor Egner Granerud je letos prepričljivo dobil svetovni pokal. Foto: EPA
Halvor Egner Granerud je letos prepričljivo dobil svetovni pokal. Foto: EPA

Namreč norveški as se je med šampionatom v Oberstdorfu okužil s koronavirusom, tako da je moral predčasno, še pred tekmami na veliki napravi pod Senčno goro, končati prvenstvo, na katero je prišel kot vroč favorit. Na srednji napravi, kjer se je z bronom okitil Anže Lanišek, je po slabem prvem poskusu v finalu napredoval na četrto mesto, vseeno pa je na Bavarskem osvojil kolajno, saj je bil srebrn na mešani ekipni tekmi.

"Bilo je težko, saj sem imel velika pričakovanja pred prvenstvom, a se ni izšlo. Potem ko sem dobil pozitiven izid testa, sem potreboval kar nekaj časa. Bil sem kar v postelji. Verjetno zaradi šoka," je za spletno stran Mednarodne smučarske zveze povedal 24-letni tekmovalec iz Osla, ki je v predolimpijski zimi naredil ogromen korak naprej in iz povprečja skočil do prepričljive zmage v svetovnem pokalu. Obenem je sporočil, da je zdaj že uspešno okreval in se dobro počuti.

Po potrjeni okužbi je bil največji izziv, kot je dejal, urediti selitev iz majhne hotelske sobe v večji prostor. Na pomoč so mu priskočili kolegi iz skakalne karavane. Karanteno, ki se je iztekla šele s torkom, debel teden po koncu SP-ja, je tako preživljal v apartmaju v hotelu Andija Bauerja, glavnega trenerja nemške ženske reprezentance, kjer so tudi poskrbeli za hrano. Kot je dodal Granerud, mu je pomoč pri tem ponudil tudi domačin iz Oberstdorfa Karl Geiger, s katerim sta bila izjemen boj na decembrskem svetovnem prvenstvu v poletih v Planici.

Do konca zime čakajo lovce na daljave le še štiri tekme, ki bodo vse pod Poncami. Granerud, ki si je že zagotovil veliki kristalni globus, potem ko letos prave konkurence v svetovnem pokalu ni imel, je pred preizkušnjami na letalnici bratov Gorišek zelo motiviran: "V tej zimi je bilo veliko vzponov in tudi nekaj padcev, a so objektivno gledano to padci le zaradi tako visokih vzponov. Čeprav sem letos dosegel vse to, sem lačen novih uspehov, zato motivacije za poletje ne bo manjkalo. Sezona je bila neverjetna. Izpolnile so se mi sanje, da postanem najboljši. Zelo se veselim tudi poletov v Planici. Upam, da bom pokazal še nekaj dobrih poletov. Planice se veselim že vse, odkar smo bili nazadnje tam decembra."