Halvor Egner Granerud, ki ima v svetovnem pokalu ogromno prednost, bo Oberstdorf zapustil brez pričakovane zlate kolajne. Foto: EPA
Halvor Egner Granerud, ki ima v svetovnem pokalu ogromno prednost, bo Oberstdorf zapustil brez pričakovane zlate kolajne. Foto: EPA

"Bil sem pozitiven na covid-19. V življenju je veliko vzponov in padcev. In zame je bila ta sezona uresničitev sanj in dosegel sem svoje cilje," je na Instagramu zapisal Granerud in dodal: "Počutim se nekoliko slabo, vendar mi gre dobro. Zame to pomeni, kako pomembno je biti previden in se mi zdi, da sem naredil vse, da bi se izognil okužbi, a vseeno se je to zgodilo. To očitno pomeni, da se je svetovno prvenstvo zame končalo, kar je velika škoda, a takšno je včasih življenje."

24-letni skakalec, ki vodi v svetovnem pokalu, je zaradi okužbe trenutno v samoosamitvi. Vodja norveške skakalne ekipe Clas Brede Brathen je novinarjem v Oberstdorfu povedal, da noben drug član skakalne ekipe ni bil pozitiven. Prav tako nikomur od norveških tekmovalcev ne bo treba v karanteno, saj nobeden ni bil v tesnem stiku z Granerudom, je dodal. Skakalka Maren Lundby se je v torek udeležila virtualne novinarske konference z Granerudom, vendar je bil njen test negativen.

Zaradi pandemije so organizatorji uvedli strog režim testiranja z več hitrimi testi. Granerud, najboljši skakalec te zime, ki je letos dobil že 11 tekem svetovnega pokala, je razočaran tekmo na srednji skakalnici končal na četrtem mestu, potem ko je bil po prvi seriji šele 16. Na preizkušnji mešanih ekip je osvojil srebrno medaljo.

S svetovnega prvenstva so se predčasno poslovili člani italijanske reprezentance. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa, so se za to potezo odločili, potem ko je bilo več članov strokovnega štaba in serviserjev pozitivnih na novi koronavirus.