Prava ideja
Menu

 

Deseta sezona oddaje Prava ideja!

Oddaja je na sporedu:

Vsak TOREK ob 21:00 na TV SLO 2.

Ponovitev oddaje: vsak ČETRTEK OB 15.50 na TV SLO 1.

 

Spremljaj Pravo idejo na

sledi povezavi in pritisni LIKE ali VŠEČ MI JE :)

Spremljaj Pravo idejo prekoEdita Cetinski Malnar je prejemnica priznanja RTV Slovenija za leto 2013, 2011 in 2010. 

Edita Cetinski Malnar je prejemnica posebnega priznanja  - slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2013, 2014 in 2018. 

Oddaja Prava ideja je prejemnica nagrade Zavoda Y za MediY leta 2011.

Oddaja je dobitnica Žurnalove nagrade TV oddaja leta 2010.

Oddaja je dobitnica glavne nagrade za inovacijsko novinarstvo za leti 2009 in 2010.

Gostje

Sandra in Tomaž Ham

25.1.2011 - Zaradi težav s hrbtenico do prave ideje! Edita Cetinski Malnar

Kako do prave ideje? Odgovor je največkrat v nas samih. Vprašajmo se, kaj je tisto, kar najraje počnemo? Bi naši izdelki ali storitve komu pomagali? Kaj potrebujemo pa ni na trgu?

Tomažu Hamu se je prava ideja posvetila zaradi težav s hrbtenico. Zdravnik mu je priporočil sedenje na ortopedski žogi, kar pa je postalo v službi sila neudobno, zato si je v domači delavnici izdelal stol, s katerim je že zaslužil milijone evrov.

Izum podjetnika Tomaža Hama je pisarniški stol z gibljivim sedežnim delom. Do patenta je prišel prek raziskovanja zaradi lastnih bolečin v hrbtenici - takorekoč iz nuje. Posebnost stola je vzmet pod sedežnim delom, zaradi katere se ta skupaj s človekom nagiba v vse smeri hkrati in tako zahteva aktivno sedenje.

Stalna aktivnost hrbtnih mišic naj bi preprečila enostranske obremenitve hrbtenice, zmanjšala možnost njenih poškodb in izboljšala držo.

Podjetje Ham je prejelo nagrado Business Award za najbolj inovativno evropsko idejo, londonska revija Independent pa je SpinaliS Basic izbrala za najboljši nakup med najbolj priznanimi pisarniškimi stoli.

 

 

Prvi del pogovora: od bolečin v križu, do inovacije, mnenja ortopedov, prisotnost na tujih trgih, ...

Drugi del pogovora: s stolom do svetovnega rekorda, stalen razvoj, selitev v davčno ugodnejše okolje?,  ...Dodaj na Facebook!


Komentarji


Zadnji štirje gostje
Arhiv
Napovednik