Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Spoštovani, direktor Medicinskega in wellness centra Fontana Zvone Novina je na spletnih straneh omenjenega centra najavil, da s 30. 12. 2021 zapirajo bazene in savne.

To pomeni, da v Mariboru v prihodnje ne bo več nobenega pokritega "toplega" bazena, kar je za razvoj turizma v mestu prava katastrofa, ker bodo potencialni obiskovalci Fontane sedaj prikrajšani in se bodo preusmerili drugam.

Ostane nam samo delno zaprti Pristan, ki pa v nobenem smislu ne nadomešča bazenskega kompleska Fontana. Izpraznjeni bazeni Fontane ne bodo nikoli več služili svojemu namenu, Fontana pa bo seveda ohranila bolj donosen diagnostični del dejavnosti.

Mislim, da bi se sedaj zaradi tega morali prižgati vsi alarmi in rdeče luči, kajti če Maribor izgubi bazenski del Fontane le-tega ne bomo dobili povrnjenega nikoli več. Ne znam si predstavljati, da bi se kaj takega zgodilo v avstrijskih zimsko-špornih središčih oz. da bi to lokalna oblast tam dovolila.

Maribor je nenazadnje tudi (oz. je bil) destinacija za zimske športe, ki ji bazeni v smislu dodatne ponudbe dopolnjujejo. Večdnevni turisti, ki bivajo in smučajo na Pohorju popoldan ne bodo več imeli možnosti za sprostitev v topli vodi Fontane, pa pustimo tiste, ki bivajo v Habakuku.

Predlagam, da čim prej v oddaji Radijska tribuna predstavite omenjeno problematiko in povabite dotične osebe iz MOM, Zavoda za turizem in Medicnskega centra Fontana. Večina starejših uporabnikov niti ne ve da se bazenski del Fontane zapira.