Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Euranet Plus

Izračun sončnega potenciala strešnih površin

Izračun sončnega potenciala iz podatkov LiDAR je eden iz med najbolj učinkovitih pristopov za iskanje primernih površin za namestitev fotovoltaičnih sistemov v urbanih področjih.

Mladi z dobrodelnim projektom z Goričkega v Piran združili Slovenijo

Dobrodelni projekt: Misija človek, že 5. leto poteka v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom, Evropsko solidarnostno enoto in Gimnazijo Celje – Center.

S projektom CROSSRISK do enotnih podatkov o nevarnosti snežnih plazov in poplav

Evropska Unija že kar nekaj časa daje velik poudarek zelenim temam, kljub temu pa se podnebnim spremembam ne bomo mogli izognili. In ker smo sredi zime, moramo biti na tveganja in okoliščine, povezane s snegom in dežjem še toliko bolj pripravljeni.

Bralna pismenost ni povezana samo z znanjem slovenščine

Projekt Bralna pismenost in razvoj slovenščine, poimenovanem OBJEM, kar pomeni Ozaveščanje, Branje, Jezik, Evalvacije, Modeli, je eden prvih poskusov obravnave bralne pismenosti po celotni vertikali, od vrtca do srednje šole.

Ljudje smo del biodiverzitete, zato jo varujmo!

EU projekt: LIFE NATURAVIVA – Biodiverziteta, umetnost življenja

Z Evropo na našem pragu do temeljnih informacij o EU

Ljudje želimo vedeti, kako Evropske unija vpliva na naše vsakdanje življenje in hkrati želimo biti vključeni v postopke odločanja. Za vse to pa moramo biti informirani. V Zavodu PIP s tem namenom izvajajo projekt z naslovom Evropa na našem pragu.

Uporaba simulacij na področju sadjarstva in gozdarstva

Simulacije in navidezna resničnost se lahko uporabljajo ne le za igranje računalniških igric, temveč tudi v naravi. Na Univerzi v Mariboru tako razvijajo orodja za vizualizacijo gozdov in obrezovanje sadnega drevja.

Projekt PORT razvija potenciale rečnega turizma

V posavski regiji se trenutno izvaja z evropskimi sredstvi sofinanciran projekt Po-Savski rečni turizem, ki poteka pod akronimom PORT. V radeški občini si prizadevajo za razvoj potencialov reke Save, kar območje spreminja v pravi turistični biser. 

Preprečevanje goljufij in preverjanje porekla v kratkih dobavnih verigah s hrano

Goljufija s hrano je izraz, ki zajema premišljeno in namerno zamenjavo, spreminjanje in dodajanje ali napačno predstavitev živila.

Z novo raziskovalno opremo vstopa Univerza v Mariboru v nov znanstveni prostor

Skoraj 30-milijonska investicija ni zanemarljiva in bo zakrpala vsaj del raziskovalnega manka na univerzi, potrebe po investicijah pa so že zdaj še večje.

Z evropskimi sredstvi na kolo med Kamnikom in Ljubljano že prihodnje leto

Spodbujanje zelene mobilnosti je ključni del evropskega zelenega dogovora, tj. načrta EU, da Evropa do leta 2050 postane podnebno nevtralna celina. Mnogi razmišljajo, da bi kolesarjenje lahko bilo del rešitve.

Projekt LIFE BEAVER: Življenje z bobrom, mokrišči in podnebnimi spremembami

Skrajni čas je, da se ljudje prilagodimo spremembam, ki jih v vodno okolje prinaša bober in ne obratno.

Virtualna karierna tržnica in poklici prihodnosti

Med 15. in 28. novembrom na prek spleta poteka virtualni karierni sejem poklicev in izobraževanja 2021. Kaj ponujajo, kakšen je trenuten položaj mladih na trgu dela in kateri so poklici prihodnosti?

Z VšečKAM in GREM na pravo pot tudi s pomočjo evropskih sredstev

Mladi se s spoznavanjem svojih lastnosti in želja srečajo že zelo zgodaj, skladno z njimi pa oblikujejo svoje interese. Kako lahko razvijajo lastne interese in na kakšen način pa lahko spoznavajo tudi s pomočjo projekta VšečKAM in GREM - Karierni center.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov