Foto: Radio Maribor/Manuela Horvat
Foto: Radio Maribor/Manuela Horvat

Kdo so naši poštarji? Nekoč prinašalci pisemskih pošiljk, razglednic, voščilnic, dostavljalci pokojnin in denarnih prejemkov, se dandanes ukvarjajo z dostavo paketnih pošiljk spletnih trgovin, reklamnih tiskovin in raznoraznosti, ki jih naročamo na domača vrata.

Poznate svojega poštarja? Bi ga želeli pohvaliti in ga nominirati za "Naj poštarja Štajerske"?

Kliknite na spletni obrazec vpišite potrebne podatke in nominirajte vašega naj poštarja. Vse nominacije bodo upoštevane, nato pa se bodo tisti, ki bodo prejeli največ nominacij, uvrstili med super finaliste.

Podatki raziskav kažejo, da 89 % prejemnikov pošiljk pozna svojega poštarja in mu zaupa. Poklic poštarja paje po izsledkih raziskave Ogledalo Slovenije na tretjem mestu najbolj zaupanja vrednih poklicev.

Mi iščemo vašega "Naj poštarja Štajerske". Nominacije zbiramo do 29.3.2024.

O sami akciji ter pošti nekoč in danes smo se pogovarjali tudi s Petrom Milinovičem, direktorjem Tehnologije, mreže in logistike pri Pošti Slovenije, ki je svojo kariero začel, kot poštar.

Pogovor s Petrom Milinovičem iz Pošte Slovenije

V akciji Naj poštar Štajerske smo se iz našega studia odpravili tudi na prosto. Želeli smo na lastni koži izkusiti, kakšno delo opravljajo poštarji. Kako poteka njihovo delo na terenu? Prisluhnite v prispevku:

Jutro s poštarjem Samom

Smo pa v sklopu akcije v našem studiu gostili tudi Žana Videca, ki je priredil legendarno pesem Poštar zvoni samo dvakrat. In kot nam je zaupal, ima tudi sam izkušnje z opravljanjem poklica poštarja:

Žan Videc in Poštar zvoni samo dvakrat

Eno izmed juter smo preživeli tudi na pošti Pobrežje v Mariboru in se s poštarico Klavdijo Gradišnik odpravili na teren. Kaj nam je povedala in kaj so o njej povedale njene stranke? Prisluhnite v prispevku spodaj:

Naj poštar Štajerske: Klavdija, poštarica na kolesu

Spregovorila je tudi o tem, katero je prvo opravilo, ko začne z delovnikom. Zakaj je, kot prevozno sredstvo izbrala prav kolo? Kateri dnevi v tednu so še posebej naporni?

Naj poštar Štajerske: Klavdija Gradišnik

V sklopu naše akcije Naj poštar Štajerske nas je obiskal tudi legendarni Slavc L. Kovačič, ki nam je zapel še bolj legendarno pesem "Poštar zvoni samo dvakrat". Kaj vse nam je še povedal in ali pozna svojega poštarja?

Naj poštar Štajerske: Slavc L. Kovačič