Foto: MMC RTV SLO/Stane Kocutar
Foto: MMC RTV SLO/Stane Kocutar

Pod Pekrsko gorco proti Borovi vasi, Radvanju, Pekram, so lepe sprehajalne poti, tudi starejši zelo veliko hodijo. Ni pa skoraj nikjer nobene klopi, da bi se človek vsaj za pet minut odpočil, za starejše je to problem.

Pod Pekrsko sta dve stari, pri teniškem igrišču oz. malo nižje pri nogometnem igrišču, so bile na vzpetini nad igriščem, stare klopce, narejene iz hlodov, a so še tiste odstranili. Skoz ob pekrskem potoku ni ene klopce. Od Nove vasi, do Peker je dolga pot, lahko bi postavili čisto preproste klopce, tudi iz hlodov narejene, saj ni potrebno ne vem kakšnih modernih, dragih.

Slišim ljudi, ki jamrajo, da bi se malo odpočili, pa po gozdu iščejo, če je kakšen hlod ali štor, da se usedejo. To bi pa lahko npr. Nigrad pripeljal in postavil nekaj klopc ob igrišču, ob potoku in pod Pekrsko. Ne hodijo samo mladi, veliko je starejših, ki si želijo ven iz bloka, na obrobje mesta.

Tudi pri RTV, ob parkirišču, bi lahko bili dve klopci, ne bi veliko prostora zavzeli. To prosim, da čim prej uredijo, dajte vzpodbudo.

Hvala, lp iz Borove vasi