Foto:
Foto:

"Predvsem v vinarski panogi se se srečujemo z vedno večjimi birokratskimi ovirami, in to človeku jemlje preveč energije, ki jo potrebuje za vsakdanje delo in življenje," je dodal. "V času osamosvajanja smo vsi upali na spremembo, in vedel sem, da gre Slovenija v pravo smer," še pravi Klinec, vinar, vinogradnik in kuhar na svoji turistični kmetiji.

Klinec o tem, da bi zapustil državo, ni nikoli razmišljal, saj je, kot je dejal, "vezan na zemljo". Že ko je imel 14 let in se je oče poškodoval, se je odločil ostati na kmetiji, kjer zdaj nadaljuje družinsko tradicijo in se od leta 1996 tudi poklicno posveča vinarstvu. Dodaja pa, da mu je žal, da mnogi mladi odhajajo v tujino, ker jih ne uspemo in znamo zadržati v Sloveniji.

Klinec je v času osamosvajanja Slovenije (star je bil 23 let) ne da bi pomislil na mogoče posledice pomagal slovenskim vojakom, ki so bili takrat na služenju vojaškega roka v njegovi vasi. Pomagal je pri pogajanjih, prošnjah takratnim poveljnikom karavle in tistim, ki jim je uspelo uiti pomagal pri odhodu domov. "Seveda je bila »karavla« obkoljena in je vse skupaj sprva delovalo skoraj kot misija nemogoče. Vendar pa nam je uspelo in z nekaterimi od »rešenih vojakov« smo ostali tudi kasneje v stikih", se spominja.


TV-spot je del nove vizualne podobe TV Slovenija, ki je namenjena zaznamovanju 25-letnice Slovenije.