Foto:
Foto:

Ninna Kozorog je specializantka nevrologije, inženirka in kmalu doktorica matematike in računalništva ter magistra bioinformatike, predsednica društva Humanitarček in vodja Ambulante za osebe brez osnovnega zdravstvenega zavarovanja.

"Naš odnos do beguncev o nas pove marsikaj. Odkrilo se je, da Slovenci le nismo tako neempatičen narod, kot sem mislila. Me pa preseneča, da se vsa ta leta prej nismo znali zavzeti za lastne težave v državi, torej za vse brezdomce in skrite brezdomce in dejansko za vse slovenske državljane, ki so prav tako na robu preživetja," o sočutju Slovencev razmišlja Ninna Kozorog.

Življenje v relativnem razkošju zadnjih 25 let nas je nekoliko pokvarilo. V vsem tem strmenju, da bi bili čim bolj podobni Švici, smo pozabili na osnovne vrednote. "Na drug drugega," pravi.

V tujino še ni "zbežala", tudi ker verjame, da je program nevrologije, ki ga končuje, eden boljših v Evropi, a pravi, da bo, če v domovini po koncu študija ne bo prihodnosti, morala razmisliti tudi o odhodu.


Prisluhnite razmišljanju Ninne Kozorog v oddaji Čutim 25 Vala 202, Radia Slovenija.