Nosilec liste DOM-a je predsednik stranke Bernard Brščič. Foto: BoBo
Nosilec liste DOM-a je predsednik stranke Bernard Brščič. Foto: BoBo

Poleg Brščiča in Ušajeve sta na kandidatni listi stranke DOM še Norma Korošec in Marko Oblak. Kot je v izjavi za medije po vložitvi kandidatne liste povedal Brščič, je njihov cilj vstop v Evropski parlament. Prepričani so, da je vedno več državljanom jasno, da sta Slovenija in Evropa na napačni poti, DOM pa po njihovih ocenah ponuja alternativo za Slovenijo in Evropo.

"26. maja bo 'debela gospa zapela'. Nikomur ne bomo jemali, za nas bodo glasovali tisti, ki jim je mar za domovino, za Slovenijo. Tisti, ki verjamejo, da je naloga slovenske države skrb za varnost in blaginjo slovenskih državljanov, ne pa migrantov," je prepričan Brščič. Računajo še na tiste, ki vidijo Evropo Evropejcev, ne pa Evropo multikulturalizma in globalizma.

"Tisti, ki želijo ohraniti Slovenijo kot domovino Slovencev in Evropo domovino Evropejcev, bodo resno premislili, ali dati glasove obstoječemu bruseljskemu kartelu oz. njihovim predstavnikom v Sloveniji ali pa se bodo odločili za alternativo, za DOM," je še ocenil Brščič.

Napovedal je gverilski tip kampanje in poudaril, da je njihova prednost alternativna platforma, ki jo zastopa parlamentarna skupina Evropa narodov in svobode. Ob tem je poudaril po njegovem mnenju razmeroma dobro sestavo kandidatne liste s "prepričljivim socialnim kapitalom". To bodo dopolnili s proaktivno vlogo na družbenih omrežjih in uporabili tudi klasičen način oglaševanja, med drugim s plakati.