Angelika Mlinar je sicer Koroška Slovenka in trenutna avstrijska evropska poslanka v vrstah Alde, ki pa bo tokrat kandidirala v Sloveniji. "Dajem svoje izkušnje in vse, kar mi je na voljo, na voljo volivkam in volivcem tokrat v Sloveniji," je povedala.

Predsednica stranke Alenka Bratušek je ob tem omenila njene izkušnje ter da bo "s povezavami, ki jih ima v Bruslju, lahko ogromno naredila za našo državo."

Mlinarjeva meni, da bi lahko na teh volitvah kandidirala tudi v Avstriji.
Mlinarjeva meni, da bi lahko na teh volitvah kandidirala tudi v Avstriji. "Jasno je, da bi bila, če bi se odločila, da bi kandidirala za svojo stranko v Avstriji, glavna kandidatka. Ampak sem se odločila, da tega ne bom storila," je dejala. Foto: BoBo

Ob Angeliki Mlinar so na listi še generalni sekretar stranke SAB Jernej Pavlič, državna sekretarka v uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Olga Belec, poslanec Andrej Rajh, akademski glasbenik in profesor violine Đorđe Berak, gradbenica Mateja Zupan ter Andrej Šušmelj, ki je bil v času ministrske funkcije Marka Bandellija poslanec SAB-a, zdaj pa nadaljuje delo profesorja biologije. Listo zaključuje državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler.

V petek, 26. aprila, se izteče rok za vložitev kandidatnih list na Državno volilno komisijo, takrat pa se bo tudi uradno začela predvolilna kampanja.