Aktualni župan Ptuja ne bo več kandidiral. Foto: BoBo
Aktualni župan Ptuja ne bo več kandidiral. Foto: BoBo

Kandidat NSi-ja meni, da ima ob veliko izkušnjah v mestni politiki tudi dovolj znanja in pravo mero strpnosti, da lahko poveže različne ideje, predloge, pobude, mnenja in politična stališča v najboljše odločitve za najstarejše slovensko mesto. Kot župan namerava svojo energijo usmerjati v skrbno in smotrno razporeditev občinskega proračuna, v katerem je treba prisluhniti potrebam za pravičen razvoj vseh dejavnosti in vseh delov občine. Želi si poživiti vzdušje med občani, prav tako pa veliko priložnost vidi tudi v nadaljnjem razvoju turizma v mestu in okolici.

Njegov program bo usmerjen v razvoj tistih projektov, ki se na Ptuju že nekaj let omenjajo ali pa nekateri že potekajo. Med temi omenja oživitev dogajanja na največjem umetnem jezeru v Sloveniji, kjer bi dodatno razvijal projekt na Ranci in očistil mulj v jezeru, prav tako si želi iskati rešitve za oživitev turniškega parka in gradu. Rožmarin je poudaril še trenutno slabo infrastrukturo na področju kanalizacije, vodovoda in prometa, za kar se bo še naprej zavzemal, saj je to osnova za urejenost mesta in zadovoljstvo občanov. Vesel je, da se je končno začela prenova mestne tržnice, ki jo je ves čas podpiral, v ospredju njegovega delovanja pa bo tudi močna podpora umestitvi prihodnje hitre ceste Ormož–Ptuj.

Na Ptuju se bo za župana potegovalo devet kandidatov. Po tistem, ko se za ta položaj ne bo še drugič potegoval Senčar, bo njegovo listo s podporo podpisov občanov zastopal Gorazd Orešek, kot njegov glavni protikandidat pa se bo prav tako s podpisi občanov vnovič preizkusil nekdanji dolgoletni župan Štefan Čelan. Od strankarskih kandidatov so ob Rožmarinu kandidaturo napovedali še Rajko Fajt iz vrst SDS-a, Nuška Gajšek iz SD-ja, Dejan Dokl iz SMC-ja in Robert Križanič, ki ga je predlagala stranka SMS – Zeleni Evrope. S podpisi volivcev se v boj podajata še prvi mož Zelenih Andrej Čuš in ob podpori liste Ptuj je naš tudi Igor Majnik.