Kakšna bo usoda volitev v Šmarjeških Toplicah? Foto: BoBo
Kakšna bo usoda volitev v Šmarjeških Toplicah? Foto: BoBo

Kot je potrdila Klementina Zeme, zastopnica županskega kandidata Marjana Hribarja, je upravno sodišče odpravilo sklep volilne komisije o ponovitvi volitev in zadevo vrnilo v ponovni postopek.

Hribar je pojasnil, da je v ponedeljek od upravnega sodišča zahteval preklic ponovne izvedbe volitev v Beli Cerkvi. V njegovi ekipi namreč menijo, da je po vseh preštetih glasovnicah nedvoumni zmagovalec volitev v občini Šmarješke Toplice. Po njegovih navedbah niso bile ugotovljene nobene nepravilnosti.

Županske volitve v Šmarjeških Toplicah so na volilno nedeljo sicer kazale na neodločen izid med Hribarjem in aktualno županjo Bernardko Krnc, kar bi zahtevalo žreb župana. A sta kandidata na delo volilnih odborov vložila ugovore. Volilna komisija je Hribarju po ugovoru priznala glas z glasovnice, sprva zavržene kot neveljavne, kjer naj bi se volivka podpisala pod njegovim imenom, ni pa obkrožila številke. S tem je Hribar dobil glas prednosti pred Krnčevo.

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na dogajanje na volišču v Beli Cerkvi, kjer naj bi prišlo do takšnih nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na volilni izid, zato se je volilna komisija odločila za ponovitev volitev na omenjenem volišču. Ravno ta sklep pa se je nato odločil izpodbijati. Ugovor Krnčeve je komisija zavrnila.

Predsednik občinske volilne komisije Fredi Bančov je dejal, da z odločitvijo upravnega sodišča še ni seznanjen.