Marjan Hribar bo, kot kaže, postal župan z enim glasom prednosti na volitvah. Foto: BoBo
Marjan Hribar bo, kot kaže, postal župan z enim glasom prednosti na volitvah. Foto: BoBo
Konec volilne sage v Šmarjeških Toplicah?

Bančov je po popoldanski seji občinske volilne komisije povedal, da je komisija danes prejela pisno sodbo upravnega sodišča, v kateri je to povedalo, da naj se ne bi opravilo ponovno glasovanje na volišču v Beli Cerkvi, med drugim pa je komisiji dalo tudi usmeritev o vnovični obravnavi Hribarjevega ugovora v povezavi s problematično glasovnico na volišču v Beli Cerkvi.

Komisija se je na tej podlagi odločila, da se spoštuje sodba in da se ponovno glasovanje ne opravi. Odločila je tudi, da se glasovnica v Beli Cerkvi razveljavi in se šteje za neveljavno ter da se na omenjeni podlagi ugotovi izid opravljenega drugega kroga volitev, da je Hribar novi župan Občine Šmarješke Toplice.

Glede glasov predčasnih volitev pred ponovnim glasovanjem na volišču Bela Cerkev je dejal, da je komisija sprejela sklep, da se njihov izid ne ugotavlja. Krnčeva se lahko na sprejeto odločitev pritoži na novi občinski svet, ko bo ta vzpostavljen, je še dejal Bančov.

Hribar uspešen na upravnem sodišču
Občinska volilna komisija je sicer sprva odločila, da bodo volitve v Beli Cerkvi ponovljene zaradi nepravilnosti, potem ko je po koncu volitev kandidat Marjan Hribar prehitel protikandidatko Bernardko Krnc za en glas, ki mu ga je volilna komisija priznala po ugovoru, saj je bila ta glasovnica sprva obravnavana kot neveljavna.

A Hribar je od upravnega sodišča zahteval preklic vnovične izvedbe volitev v Beli Cerkvi. V njegovi ekipi namreč menijo, da je po vseh preštetih glasovnicah nedvomni zmagovalec volitev v občini Šmarješke Toplice. Po njegovih navedbah niso bile ugotovljene nobene nepravilnosti.

Upravno sodišče je pritrdilo Hribarjevemu ugovoru in občinski volilni komisiji naložilo še eno odločanje o ponovitvi 2. kroga županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi.

Konec volilne sage v Šmarjeških Toplicah?