V Kranju se bo za položaj župana potegovalo osem kandidatov. Foto: MMC RTV SLO/Gorazd Kosmač
V Kranju se bo za položaj župana potegovalo osem kandidatov. Foto: MMC RTV SLO/Gorazd Kosmač

36-letni Stevanović je bil med prvimi, ki so napovedali kandidaturo na letošnjih županskih volitvah. Kot je pojasnil, je zadnja štiri leta, ko je bil mestni svetnik, dokazal, da je mogoča drugačna politika, takšna, ki lahko deluje v korist naroda. Tako je bil na njegovo pobudo denimo v Kranju sprejet participatorni proračun, ki pa se, kot je opozoril, zaradi mestne oblasti zdaj še ne izvaja.

"Pomagal sem vrsti socialno ogroženih, skrbel sem za družbeno življenje in se dnevno boril proti korupciji," je poudaril Stevanović, ki je pogosto oster kritik aktualnega občinskega vodstva. "Kranjčani, predvsem mladi, so me pozvali, naj kandidiram na volitvah," je pojasnil Stevanović, ki se je sicer za županski stolček potegoval tudi že pred štirimi leti. Takrat je zbral šest odstotkov glasov, tokrat pa naj bi mu bilo mnenje volivcev precej bolj naklonjeno.

Šubelj želi, da Kranj postane bogato mesto
60-letni Šubelj je 20 let živel v Rusiji, pred kratkim pa se je vrnil v Slovenijo, kjer je v mladosti opravil šolanje za elektroinštalaterja, višjo in visoko šolo pa je delal v tujini. Kot je pojasnil, se ukvarja s poslovnim svetovanjem, pri čemer je ob svojem delu precej obrnjen proti vzhodnim državam, ki jim je sodelovanje s Slovenijo zelo zanimivo.

Kot je poudaril Šubelj, je cilj SNS-a, da Kranj znova postane bogato mesto, kakršno je pred leti že bilo. "Skoraj od malih nog sem živel v Kranju in ko se spomnim, kakšen je bil, me je kar malo groza tega, kakšen je zdaj," je o razlogu za kandidaturo povedal Šubelj in dodal, da je za pogovor o volilnem programu sicer še prezgodaj.

Osem kandidatov v Kranju
V Kranju so se sicer v boj za župansko mesto, ki ga bo izpraznil Boštjan Trilar, podali tudi Primož Terplan (SMC), Matjaž Rakovec (SD s podporo DeSUS-a), Ivo Bajec (podpisi volivcev s podporo SDS-a, NSi-ja in SLS-a), Barbara Gunčar (Stranka za enakomeren lokalni razvoj in podjetnost), Iztok Purič (stranka Več za Kranj, SAB in Lista za razvoj Kranja) ter Robert Nograšek (LMŠ).