Foto: BoBo
Foto: BoBo

Janković je povedal, da ponudbo Gibanja Svoboda proučujejo in da bodo "odgovor dali še ta teden". Sam pa se je s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom že dogovoril, kakšno naj bi bilo to sodelovanje v drugem letu. Tudi s stranko SD so dogovorjeni za sodelovanje.

Drugače pa je z Levico, kjer se sprašujejo, ali je Janković pripravljen sodelovati z njimi. Janković jim odgovarja, da naj si pogledajo, kako so glasovali v mestnem svetu v zadnjem obdobju, ko so bili največkrat vzdržani ali pa skupaj s SDS-om proti. "To je njihova ključna beseda – proti," je dejal. Ob tem jim je očital, da ne navajajo predlogov za izboljšave. Spet je poudaril, da je vesel in ponosen, da je imela Lista Zorana Jankovića v zadnjih 16 letih v glavnem večino v mestnem svetu. "To je preprečilo vsako trgovanje ali poskus trgovanja, vsako kupčkanje jaz tebi, ti meni," meni župan.

Ljubljančane zato poziva, naj gredo na volitve, saj brez večine v mestnem svetu v Ljubljani ne bi bilo tako, kot je. "Večina v mestnem svetu je ključna, nikomur ne odklanjam sodelovanja, mora pa priti s predlogom, da vemo, kaj predstavlja," je še povedal o sodelovanju po lokalnih volitvah, ki bodo 20. novembra.

Dotaknil se je tudi prihajajočega drugega kroga predsedniških volitev in izrazil prepričanje, da bo Slovenija dobila predsednico. Kandidatko Natašo Pirc Musar podpira tudi sam, je bil jasen. Prepričan je tudi, da bo vse tri referendume dobila vlada, sam pa bo glasoval trikrat za, je še dejal na novinarski konferenci.

Na novinarsko vprašanje o pokopu okostij iz brezna pod Macesnovo gorico na Žalah pa je odgovoril, da na Žalah ne bodo pokopani. Razloga sta dva. Država je po njegovih besedah za pokop kosti pokojnikov iz množičnih grobišč določila Maribor in tudi naredila pokopališča. Lokalna skupnost pa je dolžna poskrbeti za pokop svojih meščanov. "Naj velja tisto, kar je določila država, mi bomo pa skrbeli za pogrebe Ljubljančanov in Ljubljančank," je še dejal.