Andrej Mešič (SDS) in Damjan Anželj (SD). Foto: STA/Marjan Maučec
Andrej Mešič (SDS) in Damjan Anželj (SD). Foto: STA/Marjan Maučec

Po zaprtju volišč je Damjan Anželj (SD) dejal, da bo ob morebitni izvolitvi nadaljeval dobro delo predhodnikov, najprej pa si bo prizadeval omejiti posledice draginje v občini in pomagati občanom, ki so zato v stiski. Anželj, ki je dobil največ glasov, se je zahvalil volivkam in volivcem. Dejal je, da je zadovoljen in da je izid odraz dela prejšnjih mandatov, saj so ljudje prepoznali njihovo delo in si želijo takega razvoja tudi v prihodnje. Dejal je, da je Mesta občina Murska Sobota motor ne le občine, ampak celotnega Pomurja. "S povezovanjem, s še hitrejšim razvojem in kakovostjo sobivanja bomo dosegli, da bo Mestna občina Murska Sobota občina zadovoljnih občanov, prijetno mesto, s prijetnimi ljudmi in to sobivanje je tisto, na kar mi tudi ciljamo in si želimo, da bi v Soboti tudi tako živeli," je dejal Anželj.

Njegov izzivalec v drugem krogu, Andrej Mešič (SDS), pa pravi, da želi zmagati v drugem krogu, kjer bo občanke in občane prepričeval z že v kampanji izpostavljenimi cilji, ki so: "športna, zdrava Sobota, mladi, tudi starejši, gospodarstvo, nova delovna mesta, preseljevanje nazaj v Mursko Soboto ... in pa izboljšanje središča mesta, ki preprosto, z vsemi temi manevri, ki so bili narejeni, ni oživelo."

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Mešič se zaveda, da bo za vodenje občine, če v drugem krogu zmaga, potrebno sodelovanje, tudi z drugimi strankami, a je poudaril, da s tem nima težav, saj je že 30 let v lokalni politiki. "Saj smo skupaj," je dejal.

Mitja Horvat (Gibanje Svoboda) je po zaprtju volišč dejal, da pričakuje uvrstitev v drugi krog, kar pa se ni zgodilo. Četrta kandidatka Blanka Čeh je dobila zanemarljivo število glasov.

Murska Sobota bo tako v drugem krogu dobila novega župana, saj je aktualni župan Aleksander Jevšek odšel v Ljubljano za ministra.

Štirje novinci v boju za Jevškov stolček

Mestna občina Murska Sobota obsega 64 kvadratnih kilometrov in je imela 1. januarja letos 18.543 prebivalcev. Dozdajšnji župan Murske Sobote Aleksander Jevšek je spomladi zapustil župansko mesto in postal del vlade ter prevzel ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj. Županski mandat je tako namesto njega končal dotakratni podžupan Zoran Hoblaj.

48-letni Andrej Mešič (SDS), strojni tehnik, je podjetnik z 12 let dolgo prakso v občinskem svetu. Kot prioriteto je postavil reševanje energetske krize, skrb za priseljevanje izobražene mladine in razvoj storitvenih dejavnosti v mestu.

45-letni Damjan Anželj (SD) je višji svetovalec na področju zdravstva in socialnih zadev v občinski upravi, ki doslej ni bil politično dejaven. Kot prioriteto izpostavlja draginjsko krizo, gospodarski razvoj in obnovo infrastrukture.

Murska Sobota. Foto: BoBo
Murska Sobota. Foto: BoBo
Spremembe v pomurskih občinah