Fotografije s predstavitve kandidata Anželja. Foto: SD
Fotografije s predstavitve kandidata Anželja. Foto: SD

Magister javne uprave, 45-letni Damjan Anželj, je zaposlen v mestni upravi murskosoboške občine, pred tem pa je delal na upravni enoti. Doslej ni bil politično aktiven. Župansko kandidaturo je napovedal že julija, danes pa je z ekipo kandidatov za člane mestnega sveta v Murski Soboti predstavil svoje videnje razvoja občine. Ocenil je, da se na volitve podaja "z izkušeno ekipo, pametnimi idejami za prihodnji razvoj občine ter pozitivno energijo". Ekipa SD-ja za mestne svetnike po njegovih besedah ne bo potrebovala uvajanja pri delu, prav tako so, kot je dejal, njegove izkušnje iz dosedanjega dela takšne, da bo lahko od prvega dne na polno začel delati.

"Murska Sobota potrebuje celega človeka in še več. Potrebuje profesionalnega župana z jasno vizijo in energijo za uspešno prihodnost občine," so kandidatove besede na predstavitvi v SD-ju povzeli v sporočilu za javnost. Če bo izvoljen za župana, bo najprej poskrbel, da se bodo projekti, ki so v teku, izvedli in tudi nadgradili. Sicer pa si med drugim želi prek participativnega proračuna izpeljati projekte, ki si jih v mestu in primestnih naseljih želijo občani, posebno skrb bo namenil gospodarskemu razvoju v občini. Prizadeval si bo tudi za to, da Murska Sobota ostane motor razvoja Pomurja, zato bo njegova ključna naloga tudi povezovanje z drugimi župani Pomurja. "Moja vizija za prihodnost Murske Sobote in regije je sodelovanje, razvoj in sobivanje. Eno brez drugega ne gre, skupaj je to povezana celota, ki nas bo povezala kot skupnost, ki nam bo dobra popotnica za nadaljnji razvoj. V korist vseh nas, občank in občanov, ter tudi širše regije Pomurja," je dejal.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu in kandidat za mestnega svetnika Dejan Židan pa je dodal, da Anželj predstavlja nadaljevanje hitrega razvoja te občine in da je njegova prednost, da ima polno podporo nekdanjega župana Aleksandra Jevška, zdajšnjega ministra za kohezijo. Tudi Židan je pudaril željo, da Murska Sobota "končno postane pravo regijsko središče, ki ga bodo kot takega razumele tudi vse druge občine v Pomurju".

Županske kandidature so v Mestni občini Murska Sobota oddali še trije kandidati. To so kandidat stranke SDS Andrej Mešič, Mitjo Horvata predlaga Gibanje Svoboda, Blanka Denko Čeh pa je kandidatka stranke Akacije.