Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mlade ob tem poziva, da se v čim večjem številu odpravijo na volitve. Med razlogi za nizko volilno udeležbo mladih je Zupančič navedel, da vedno več mladih meni, da se politiki ne zanimajo za ljudi, kot so oni, in da posameznik na politiko nima velikega vpliva. Kot skrb vzbujajoč je označil podatek Mladine, da le še 55 odstotkov mladih meni, da je demokracija nezamenljiv sistem in da je vedno več mladih izjemno pesimističnih glede prihodnosti naše družbe.

Ugotavlja, da so mladi bolj kot volitvam naklonjenih nekonvencionalnim oblikam participacije, kot so peticije, protesti in sodelovanje v civilni družbi. "Mladi se moramo zavedati, da predstavljamo nizek delež volilnega telesa, manj kot 15 odstotkov," je pozval.

"Nizka udeležba na volitvah ni odgovornost mladih, pač pa odgovornost zgrešenih politik, ki so na mlade pozabljale," je zapisal. Zato od odločevalcev v MSS-ju zahtevajo, da jasno naslavljajo mlade, da za njihove problematike ponudijo jasne rešitve, sodelujejo z mladimi in po volitvah svoje obljube tudi udejanjijo.

Mladim pa sporočil, da je prav, da se v čim večjem številu odpravijo na volitve. Kandidati se bodo tako začeli zavedati, da se morajo boriti tudi za glasove mladih, meni. "Z močnejšo participacijo na volitvah bomo lahko jasneje in glasneje postavili svoje zahteve," je še dodal.