Dominika Švarc Pipan. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Dominika Švarc Pipan. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Dominiko Švarc Pipan se v medijih omenja kot mogočo novo pravosodno ministrico v vladi Roberta Goloba. Za Slovensko tiskovno agencijo je navedla, da uradne ponudbe na mizi še ni imela.

Sorodna novica Strokovne skupine Gibanja Svoboda, SD-ja in Levice nadaljujejo koalicijska pogajanja

Javno izražanje nezadovoljstva

Na Facebooku pa je zapisala, da bi ji bilo z Golobom sicer v čast in veselje sodelovati, a da ga do zdaj "še ni videla bližje kot na 10 metrov".

Ob tem se je v zapisu vprašala: "Do kod se bo šlo, da bi se z lansiranjem laži umazalo moje ime in ugled? In to nekateri iz lastne stranke." Poudarila je "natolcevanja", da je delala v obrambi vojnih zločincev, "a sama sem bila tožilka, to je lahko preverljivo dejstvo". Dodala je tudi, da proti njej ni mogoče najti nobene resnične afere in nobenega nepoštenega spodrsljaja.

"Je pa globoko žalostno, kam vodi sla po moči in to od ljudi v isti stranki, ljudi, ki bi morali biti ekipa. Ni razočaranje, ker to je del politike. Mešetarjenje in nož v hrbet znotraj lastnih vrst," je zapisala in dodala, da tega dela politike nikoli ne bo sprejela in tolerirala.

Sorodna novica Jernej Pikalo zaradi slabega volilnega izida stranke SD odstopil z mesta podpredsednika

"Moje strokovno delo je zunaj politike," je pojasnila za agencijo, zato ne bo dopustila, da se "maže in blati" njeno ime. "Poštenje, načelnost in strokovnost očitno niso vsem prioriteta," je še zapisala. Zapis se po njenih besedah ne nanaša na vodstvo stranke, saj ima predsednica SD-ja Tanja Fajon njeno polno zaupanje in podporo. "Prav tako vse to velja za dr. Goloba," je še dodala v zapisu.

Trenja med terenom in vodstvom SD-ja

Novinar TV Slovenija Matej Luzar je poročal, da so napadi na Švarc Pipan le nadaljevanje in zaostritev napetosti v SD-ju, ki naj bi bile prisotne že nekaj časa predvsem med vodstvom stranke in njenim članstvom na terenu. Po volitvah pa naj bi še okrepile, saj "teren vodstvu očita, da bi brez močne lokalne mreže na volitvah dosegli še slabši rezultat, na kar pa da vodstvo povsem pozablja."

Kot je še povedal, je to tudi točka razprave popoldanskih pogovorov območnih in občinskih organizacij stranke, njeno predsedstvo pa bo o vlogi stranke v koaliciji razpravljalo v četrtek.

"Kot pravijo naši viri stvari kljub vsemu verjetno ne bodo šle tako daleč, da bi se predsednici SD-ja Tanji Fajon zamajal stolček. Jeseni jo tako ali tako čaka preverjanje zaupanja na kongresu stranke," je dejal Luzar.

Ministrsko mesto zagotovljeno le Tanji Fajon

Po neuradnih informacijah STA-ja je v koalicijskih pogajanjih, kar se tiče ministrskih imen, zagotovljeno le mesto Tanje Fajon na zunanjem ministrstvu, o drugih resorjih in imenih kandidatov pa pogajanja še potekajo. O Dominiki Švarc Pipan kot kandidatki se v stranki po neuradnih informacijah STA-ja še niso pogovarjali.