Aleksandra Pivec pričakuje, da se bo stranka uvrstila v DZ. Foto: BoBo
Aleksandra Pivec pričakuje, da se bo stranka uvrstila v DZ. Foto: BoBo

Pivec ob tem upa, da se bo napeto predvolilno vzdušje s prihodom predvolilnega molka nekoliko umirilo, sama pa je glede na opravljeno delo v zadnjem letu na terenu optimistka. "Rezultat težko napovedujem, prav gotovo pa pričakujemo vstop v državni zbor. O tem, kakšen odstotek bomo dosegli, pa so ugibanja zelo različna," je dejala predsednica Naše dežele.

Z javnomnenjskimi raziskavami, ki jim za zdaj večinoma niso napovedovale večjega uspeha, se po njenih besedah ne obremenjujejo preveč, saj gre med njimi za prevelike razlike. Njihove lastne ankete jim kažejo bolje, dodaja, na pomisleke, da njihov veliki vložek v predvolilno kampanjo ne bo obrodil sadov, pa odgovarja, da je bil ta tak, kot je običajno za vsako volilno kampanjo, sicer pa je bilo opravljenega predvsem veliko prostovoljnega dela.

Za zdaj tudi ne razmišlja, kako naprej, če jim morda ne bo uspelo osvojiti poslanskih sedežev, zagotovo pa bodo stranko gradili naprej in se pripravljali tudi na jesenske lokalne volitve. Nanje so se po njenih besedah delno pripravljali že vzporedno, saj so ves čas gradili ekipe na terenu.

Kot je še dodala, sta se s sinom, ki je volil prvič, za odhod na predčasno glasovanje na Ptuju, kjer imata še vedno prijavljeno stalno prebivališče, odločila, ker želijo preživeti mirno nedeljo, zvečer pa bodo izide pričakali v volilnem štabu.