Predčasno glasovanje bo potekalo v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Foto: OVK UE Ljubljana
Predčasno glasovanje bo potekalo v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Foto: OVK UE Ljubljana

Za izvedbo predčasnega glasovanja na eni lokaciji so se, tako kot lani, odločili zaradi lažje organizacije, boljše dostopnosti volivkam in volivcem ter zelo visoke udeležbe volivk in volivcev na predčasnem glasovanju na zakonodajnem referendumu o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah, je sporočila Nina Benić z Območne volilne komisije Ljubljana Moste - Polje.

"Radi bi poudarili, da je lokacija predčasnega glasovanja tako kot lani Gospodarsko razstavišče, spremenili pa smo dvorano, in sicer bo letos predčasno glasovanje potekalo v Marmorni dvorani, saj je omenjena dvorana večja, svetlejša in omogoča lažji dostop. Da bi se izognili gneči, smo določena volišča, na katerih je bil lani zaznan večji obisk volivcev, povečali in na ta način zagotovili več volilnih mest," je še zapisala.

Na lokaciji bo zagotovljeno dežurstvo okrajnih volilnih komisij in upravne enote, ki bo omogočalo, da stranke, ki bi izpadle iz volilnega imenika, takoj pridobijo potrdilo in jim ne bo potrebno ponj na upravno enoto na Tobačno ulico 5.

Poskrbeli so tudi, da bodo volivci v primeru gneče ali neugodnih vremenskih razmer lahko počakali v predprostoru Marmorne dvorane, in ne zunaj.