Slovenjgraška občina je SDS pozvala k umiku predvolilnih plakatov in oglasov na družbenih omrežjih. Foto: BoBo/Borut Živulović
Slovenjgraška občina je SDS pozvala k umiku predvolilnih plakatov in oglasov na družbenih omrežjih. Foto: BoBo/Borut Živulović

Oglase naj stranka SDS umakne tudi na družbenih omrežjih, so še zapisali. Kot pojasnjujejo na spletni strani Mestne občine Slovenj Gradec, se je na župana in občinsko upravo glede predvolilnih plakatov stranke SDS v zadnjem času obrnilo več občank in občanov, negodovanje pa opažajo tudi na družbenih omrežjih.

Sporna sta plakata stranke SDS s skico bazena, ki ga gradijo v Slovenj Gradcu, s pripisom "V občini Slovenj Gradec gradimo zimski bazen in urbani park" ter plakat stranke SDS s fotografijo Kulturnega doma Slovenj Gradec in pripisom "Obnovili smo Kulturni dom Slovenj Gradec," na spletni strani poroča časopis Večer.

Občina: Gre za davkoplačevalski denar

Gre namreč za navajanje občinskih projektov, financiranih z občinskimi, evropskimi in državnimi, "torej davkoplačevalskimi sredstvi, na oglasnih sporočilih stranke SDS," so navedli na slovenjgraški občini.

"Stranko smo pozvali, da v duhu korektne obveščenosti javnosti o načinu financiranja projektov, sofinanciranih iz občinskega proračuna, državnih davkoplačevalskih sredstev in iz evropskih skladov, takšne oglase umakne z družbenih omrežij," so zapisali na občinski spletni strani.

Tovrstnih oglasov SDS je na Koroškem več, med njimi tudi fotografija Doma na Uršlji gori, s pripisom "Gradimo za planince", so še zapisali na Večeru.