Srebrna medalja v metu diska je že sedmo slovensko odličje v kraljici športov na svetovnih prvenstvih. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Srebrna medalja v metu diska je že sedmo slovensko odličje v kraljici športov na svetovnih prvenstvih. Foto: BoBo/Miloš Vujinović

Kot je poročal novinar TV Slovenija Marko Štor, se je sprejema udeležilo približno 300 navijačev. Zaradi bližine Budimpešte jih je več kot 150 Kristjana Čeha spodbujalo tudi v živo na tribunah stadiona, kar je bilo ob res infarktnem zaključku finala v metu diska tako za navijače kot tudi za Čeha posebno doživetje.

"Tisti zlati met je bil kar stresen ... Ko je on (Čeh, op. a.) vrgel prek 70 m, smo se vsi zelo veselili, potem pa je prišel Stahl in vrgel še malo več. Vseeno smo se veselili, Kristjan je za nas res car, zmagovalec, kaj hočemo lepšega," je povedala ena izmed navijačic.

"Mislim, da smo lahko preponosni na Kristjana, kar je naredil za našo vas Podvinci in Slovenijo, to je fenomenalno. In to bo počel zagotovo še naprej," pa je povedal eden izmed Kristjanovih sovaščanov.

Čeh, ki je med sovaščane prišel v družbi gasilcev, s plesno točko svoje folklorne skupine pa ga je pozdravila tudi njegova sestra, je zbranim, ki so ga navdušeno in glasno pozdravili, pokazal svojo novo medaljo, tokrat srebrnega leska, ter se jim zahvalil za sprejem. "Vedno je dober občutek priti nazaj v domačo vas po nekem uspehu. Vedno rad pridem nazaj domov in se udeležim takšnih sprejemov, saj je lepo videti toliko znanih ljudi na kupu, ki pridejo samo zaradi mojega uspeha," je dejal dobra dva metra visoki 24-letni Čeh.

Sprejem za Kristjana Čeha v domačem kraju