Marileidy Paulino. Foto: Reuters
Marileidy Paulino. Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v atletiki je bil eden izmed vrhuncev srednega sporeda ženski finale teka na 400 metrov. Zmagala je Marileidy Paulino iz Dominikanske republike s časom 48,76.

Svetovni rekord v tej disciplini je že od 6. oktobra 1985 nedotaknjen, zdi pa se, da bo še dolgo tako. Marita Koch je namreč odtekla neverjetnih 47,60, pri čemer je treba poudariti, da takrat pravih dopinških kontrol ni bilo, kar so izkoriščali predvsem atleti iz Vzhodne Evrope.

Dosežku Marite Koch se je pred dnevi čudila tudi ameriška smučarka Mikaela Shiffrin. "Sem v precej dobri formi. Nazadnje sem na 400 metrov tekla okrog 90 sekund, ženski svetovni rekord pa znaša dobrih 47 sekund. Kaj?? To je skoraj neverjetno."

Je pa tudi malo verjetno, da Mikaela Shiffrin enega stadionskega kroga ni sposobna odteči hitreje od minute in pol. Ob tem spomnimo, kako izjemno je bila v svojih najboljših časih pripravljena Tina Maze. "Tina je sposobna teči na 400 metrov manj kot minuto, mislim, da bi lahko tekla 58 sekund, kar je za smučarko odličen rezultat," nam je nekoč v pogovoru povedal Tinin trener Andrea Massi.