Bernal je z mislimi že pri naslednjih dirkah. Foto: Reuters
Bernal je z mislimi že pri naslednjih dirkah. Foto: Reuters

Kapetan Ineosa se je dobro polovico dirke popolnoma enakovredno kosal z vodilnim na dirki Primožem Rogličem, saj je po 12. etapi zaostajal samo za 21 sekund, ki jih je Slovenec pridobil z bonifikacijami.

Sorodna novica Spet dvojna slovenska zmaga: etapa Pogačarju, Roglič drugi!

Na Grand Colombier izgubljal minute
Nato je prišla črna nedelja, ko je Egan Bernal v zadnji klanec na Grand Colombier izgubil več kot sedem minut, s čimer je bilo jasno, da ne more več ubraniti lanske zmage. Po etapi je razočarano komentiral, da je izgubil tri leta življenja.

Ima spoštovanje do te dirke
A nič bolje ni bilo v torek, ko je karavana prvič zapeljala v Alpe, saj lanski zmagovalec ni vozil niti z glavnino. "Nisem si želel na tak način končati dirke, a glede na razmere sem se strinjal z odločitvijo vodstva ekipe. Do te dirke imam neizmerno spoštovanje in komaj čakam, da se naslednje leto spet vrnem na te ceste," je razložil Kolumbijec v uradnem sporočilu. Bernal je imel zadnje tedne precej težav s kolenom in hrbrtom, a se na zdravstvene težave ni želel izgovarjati.

Brailsford: Je pravi šampion
"To odločitev smo sprejeli z najboljšimi nameni za Egana. Je pravi šampion, ki rad tekmuje, a je tudi mlad, pred njim je še veliko Tourov. V tem trenutku smo se odločili, da je bolj pametno, da odneha," je odločitev pokomentiral vodja ekipe Dave Brailsford.