Tadej Pogačar. Foto: Reuters
Tadej Pogačar. Foto: Reuters

Medtem ko Tadej Pogačar in Remco Evenepoel poskušata z napadi, Jonas Vingegaard potrpežljivo čaka na svojo priložnost. "Če ima pištola dvanajst nabojev in z njo streljaš, ti jih bo enkrat zmanjkalo. Evenepoel in Pogačar streljata, Vingegaard pa ne strelja. Videli bomo, kako se bo končalo. Upam, da bo drugače, kot lani," o poteku dogodkov v prvem tednu pravi nekdanji slovenski kolesar Jure Zrimšek.

Primož je zelo pregnan in inteligenten. Veliko skriva. Tudi na preteklih dirkah smo videli, da je nepredvidljiv. Pogovarjal sem se z ljudmi, ki so ob njem, pa še oni ne vedo, kaj pričakovati. Za gledalce bo to eden najboljših Tourov v zadnjih 30 letih.

Jure Zrimšek

Razlika v slogih je bila najbolj očitna na deveti etapi, na kateri sta Slovenec in Belgijec želela ustvariti prednost pred konkurenco. Ker Danec z njima ni želel dirkati mož na moža, pa je izpolnil svoj cilj in proti glavnima tekmecema ni izgubil dodatnih sekund. Pogačar je bil sicer zelo samozavesten ob prvem prostem dnevu. Pravi, da rad dirka z Remcom Evenepoelom, saj je tudi Belgijec agresiven kolesar in prav tako dirka na polno.

Zmagovalcu etape na dirki po Sloveniji Juretu Zrimšku je taktika Danca manj všeč, a bi se na koncu lahko izkazala za najboljšo. Neznanka pa ostaja tudi Primož Roglič. "Primož je zelo pregnan in inteligenten. Veliko skriva. Tudi na preteklih dirkah smo videli, da je nepredvidljiv. Pogovarjal sem se z ljudmi, ki so ob njem, pa še oni ne vedo, kaj pričakovati. Za gledalce bo to eden najboljših Tourov v zadnjih 30 letih," pravi nekdanji slovenski podprvak v vožnji na čas.

Roglič je sicer že po prvem tednu ostal brez pomembnega pomočnika Aleksandra Vlasova. Zrimšek vseeno meni, da to pretiranega negativnega vpliva na njegovo ekipo ne bo imelo.

Sorodna novica Vingegaard dobil sprint s Pogačarjem za etapno zmago, Roglič padel na zadnjem spustu

Po mnenju Igorja Tominca na enajsti etapi dirke, ki prinaša kar šest kategoriziranih klancev, znova lahko pričakujemo napade Tadeja Pogačarja, medtem ko so Jonasu Vingegaardu na kožo bolj pisane zahtevne etape v zadnjem tednu.

"V medijskem pompu se da veliko napihniti ali pa skriti. Mislim, da poškodbe niso bile tako hude, kot so jih predstavili. S takšnimi poškodbami, ki so jih predstavljali, ne bi bil tako dober. Temu se reče taktika," pa je o zdravstvenem stanju Vingegaarda iskreno spregovoril Zrimšek.

V najnovejši epizodi podkasta Tour 202 je nekdanji odlični sprinter spregovoril tudi o težavah kontinentalnih ekip, ki finančno nič od razvoja obetavnih kolesarjev, ki vse prej odhajajo v moštva svetovne serije in tam zablestijo in vsestranskosti svetovnega prvaka Mathieua van der Poela, ki na Touru odlično opravlja vlogo sprinterskega vlakovodje.

Jure Zrimšek: Po nedeljski etapi so mnogi zaskrbljeni, a jaz ostajam optimist