Luka Mezgec bo nastopil na letošnjem Touru, ki bo potekal od 29. avgusta do 20. septembra. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Mezgec bo nastopil na letošnjem Touru, ki bo potekal od 29. avgusta do 20. septembra. Foto: www.alesfevzer.com

To bo pri 32 letih njegov prvi nastop na francoski pentlji. "Letošnje leto je vse prej kot normalno, a naša ekipa je pripravljena na vse izzive. Zadovoljni smo z mešanico izkušenj in talenta, ki nam je na voljo v letošnji sezoni," je povedal športni direktor ekipe Matt White.

Avstralska ekipa je na lanskem Touru dosegla štiri etapne zmage. Dvakrat je prvi ciljno črto prečkal Britanec Simon Yates (12. in 15. etapa), po enkrat sta slavila Južnoafričan Daryl Impey (9. etapa) in Italijan Matteo Trentin (17. etapa). V skupni razvrstitvi je ekipa zasedla 11. mesto.

"Lanska dirka je bila za naš kolektiv neverjetna. Tudi letos bomo ohranili enake cilje, želimo dobiti nekaj etap. Nekaj je gotovo: Francije ne bomo zapustili, ne da bi dali vse od sebe in hkrati potešili apetite naših pokroviteljev in navijačev," je še dodal White.

Kruijswijka ne bo na Touru
Omenjeno tritedensko dirko pa bo izpustil Nizozemec Steven Kruijswijk, ki je lani na dirki stopil na najnižjo stopničko. Za moštvenega kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi je poškodba po padcu na Dirki po Dofineji prehuda za nastop v Franciji. "Žal so posledice padca precej hujše od pričakovanih. Razočaran sem, da ne bom nastopil na letošnjem Touru zaradi poškodbe ramenskega obroča in številnih odrgnin," je na družbenih omrežjih sporočil Kruijswijk in dodal, da se bo zdaj osredotočil na vrnitev za Dirko po Italiji, ki je letos izjemoma na sporedu oktobra. V ekipi za Tour ga bo zamenjal norveški prvak Amund Grøndahl Jansen.

Letošnja dirka se bo začela 29. avgusta v Nici, končala pa tradicionalno na Elizejskih poljanah 20. septembra.