Primož Roglič in Egan Bernal sodita v najožji krog favoritov letošnjega Toura. Foto: EPA
Primož Roglič in Egan Bernal sodita v najožji krog favoritov letošnjega Toura. Foto: EPA

Obenem je slovenski kolesarski as znova dodal, da ga interni ekipni boj med tremi vrhunskimi kolesarji v nizozemski Jumbo Vismi ne skrbi. Roglič bo na Touru nastopil kot kapetan, ob njem pa bosta imela isto vlogo tudi Nizozemca Steven Kruijswijk in Tom Dumoulin, ki je pred letošnjo sezono iz moštva Sunweb prestopil k Jumbo Vismi.

"Je popolnoma enostavno. Z moštvom si želimo zmage na Touru, na koncu pa bo zmagal najboljši," je za El Tiempo povedal najboljši športnik Slovenije po izboru športnih novinarjev v letu 2019. Lani najboljši kolesar sezone je poudaril, da v treh tednih na cesti velikih skrivnosti ni in da gre za pošteno dirkanje, ki na koncu vedno izvrže zasluženega zmagovalca.

Tour se bo začel 29. avgusta

Rogličeva sezona se bo sicer začela z nastopom na dirki Tour de l'Ain med 7. in 9. avgustom, pot pa bo nadaljeval na kriteriju Dauphine med 12. in 16. avgustom. Slaba dva tedna pozneje bo že na vrsti Tour, ki se bo začel 29. avgusta, v Pariz pa bo karavana prikolesarila 20. septembra, kot edini pravi Rogličev cilj za letošnjo sezono.

Na Dirki po Franciji se obeta izjemen spopad dveh izvrstnih moštev, Jumba Visme in Ineosa. "Biti moram boljši od njega, tako enostavno je to. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Dirka po Franciji bo zagotovo nora od samega začetka," je o tem, kako premagati mladega zvezdnika Ineosa Bernala dodal Roglič in spomnil na zelo zahteven začetek Toura, ki utegne hitro premešati karte med favoriti.