Z odpovedjo olimpijskih iger so organizatorji Toura dobili več maneverskega prostora. Foto: Twitter/@LeTour
Z odpovedjo olimpijskih iger so organizatorji Toura dobili več maneverskega prostora. Foto: Twitter/@LeTour

"Kot zdaj stojijo stvari, je Tour še vedno na sporedu od 27. junija do 19. julija," je francoski spletni strani Sports-Auvergne v telefonskem pogovoru povedal Prudhomme.

"V besedah Dirka po Franciji je najpomembnejša Francija. Šteje zdravstvena situacija v državi. Želim si, da bi dirka poleti potekala, pa ne toliko s stališča same organizacije. Če je ne bo, bi pomenilo, da je država v katastrofalnem stanju in upam, da do tega res ne pride," je povedal Prudhomme.

DIrka po Švici uradno odpovedana

Prireditelji so odpovedali letošnjo izvedbo Dirke po Švici in je niti ne skušajo preložiti. 84. izvedba ene najstarejših in dolgo časa četrte najpomembnejše etapne dirke v sezoni se bo tako izvedla leta 2021, ko bodo skušali izvesti za letos predvideno traso.

Prudhomme je potrdil, da razmišljajo tudi o poznejšem terminu, zdaj ko je jasno, da olimpijskih iger ne bo. Šušlja se o terminu v poznem juliju ali na začetku avgusta.

Za Prudhomma pa je nekaj gotovo: "Toura brez gledalcev ne bo." Prejšnji teden je francoska ministrica za šport Roxana Maracineanu namignila, da bi lahko letošnji Tour potekal brez gledalcev.

Končna odločitev o letošnji dirki bo padla 15. maja.

Medtem so bolj konkretni novinarji italijanske Gazzette dello Sport, ki navajajo termin Toura od 25. julija do 18. avgusta. Dirka po Španiji bi se začela teden pozneje in bi bila nekoliko okrnjena, medtem ko bi Dirko po Italiji organizirali od 3. do 25. oktobra.

Organizatorji Toura si dirke brez gledalcev ne morejo predstavljati