Wackermann je padel tik pred ciljem torkove etape. Foto: Twitter/Eurosport
Wackermann je padel tik pred ciljem torkove etape. Foto: Twitter/Eurosport

Spomnimo se le padca Fabia Jakobsena na Poljskem ali Remca Evenepoela na Lombardiji. Kolesarji že dolgo opozarjajo na preslabo varnost, ampak razmere se ne izboljšujejo. Samo na uvodu Dirke po Italiji sta dva kolesarja padla, kar bi lahko preprečili.

Sorodna novica Video: Bidon povzročil Thomasov usodni padec pred kilometrom nič

Thomas odstopil zaradi bidonov
V ponedeljek je še pred uradnim začetkom etape nesrečno padel prvi favorit Geraint Thomas, ki je povozil bidon. Zakaj je nekaj teh pripomočkov padlo z več koles? Kakovost cestišča je bila preslaba, zato je nekaj bidonov poletelo po tleh, za kar je Thomas plačal s poškodbo, etapo na Etno je sicer končal, a zaradi poškodb nato tudi odstopil.

Padla kolesarja iste ekipe
Le dan pozneje smo videli še bolj nenavadno nesrečo. Približno 800 metrov pred ciljem četrte etape je helikopter letel prenizko, s tem je povzročil premik zaščitnih ograj, ob te pa sta trčila Etienne van Empel in Luca Wackermann. Prvi se je po padcu lahko še pobral, drugi pa je odstopil in bil prepeljan v bolnišnico.

Luca Wackermann ima štiri zmage. Foto: Twitter/CiclismoInter
Luca Wackermann ima štiri zmage. Foto: Twitter/CiclismoInter

Dobil veliko poškodb
Predstavniki njune ekipe Vini Zabu Brado KTM so v izjavi za javnost sporočili resnost Wackermannovih poškodb: "Dobil je pretres možganov, zlom nosnih kosti, poškodovan ima obraz, ledveno-križni pas, ustnico, zobni lok, brado in desno koleno, več modric ima na rokah in nogah." 28-letni Italijan je noč preživel v bolnišnici, v sredo pa ga čakajo dodatni pregledi.

Vodja ekipe Andrea Citracca je za RAI povedal: "Ko so ga poslali v bolnišnico, je bil komaj pri zavesti. Helikopter je letel prenizko, zato je povzročil premik pregrad, ki niso bile ustrezno pritrjene."

Roglič bo branil zmago, odstop Thomasa