Primož Roglič. Foto: Matic Božič
Primož Roglič. Foto: Matic Božič
Sorodna novica Evenepoel razred zase, Roglič zaostal 43 sekund

Prvo rožnato majico je včeraj oblekel Belgijec Remco Evenepoel (Lotto-Soudal), ki je s fenomenalno predstavo na kronometru do Ortone takoj prestrašil konkurenco.

Primož Roglič je osvojil šesto mesto, zaostal je 43 sekund: "Precej hitro je šlo, precej ravnine, na koncu bi si želel več klanca. Vse je šlo dobro, sem zadovoljen, smo zdravi, gremo naprej. Ostati moramo osredotočeni in delati svoje najboljše. Priložnosti bo še ogromno."

Novinarji so želeli kakšen stavek več o tem, kaj si misli o visokem zaostanku za Evenepoelom, saj je takšno razliko pričakoval malokdo. Skoraj ves zaostanek je Roglič pridelal na ravnini.

Na lanski Dirki po Španiji je na edinem posamičnem kronometru (10. etapa) Remco Evenepoel Rogliča premagal za 48 sekund, vendar po skoraj 31 kilometrih dirkanja. Tudi v kontekstu 9. etape letošnjega Gira (35 km ravninskega kronometra) je skrb vzbujajoče, da je Roglič v primerjavi z Belgijcem v vožnji na čas vse slabši in zdaj na kilometer zaostane po 2,19 sekunde. Če bo želel čez tri tedne v Rimu paradirati v rožnati majici, bo moral biti Roglič superioren v Alpah ali pa upati na slab dan Remca Evenepoela.

Nosilec modre majice je - Geoghegan Hart

Nekaj zmede je bilo pred drugo etapo, saj so na novo določili nosilca majice za najboljšega gorskega kolesarja. To ni Brandon McNulty, ampak Tao Geoghegan Hart. Na sobotnem kronometru so namreč napačno izmerili čas kratkega vzpona, ki je določil nosilca modre majice. Najhitrejši na vzponu ni bil McNulty, ampak Hart. McNultyja so po novem oblekli belo majico (čeprav je v razvrstitvi mladih kolesarjev tretji).

Profil druge etape: skoraj gotovo bo odločal sprint glavnine. Foto: giroditalia.it
Profil druge etape: skoraj gotovo bo odločal sprint glavnine. Foto: giroditalia.it
Vrstni red po 1. etapi:               
 1. R. EVENEPOEL       BEL       21:18
 2. F. GANNA           ITA       +0:22
 3. J. ALMEIDA         POR        0:29
 4. T. GEOGHEGAN HART  VB         0:40
 5. S. KÜNG            ŠVI        0:43
 6. P. ROGLIC          SLO    isti cas
 7. J. VINE            AVS        0:46
 8. B. MCNULTY         ZDA        0:48
 9. G. THOMAS          VB         0:55
10. A. VLASOV          RUS    isti cas