Vodstvo KZS-ja ne razmišlja o novem selektorju. Foto: www.alesfevzer.com
Vodstvo KZS-ja ne razmišlja o novem selektorju. Foto: www.alesfevzer.com

"Poraz seveda ni bil pričakovan, smo pa se zavedali, da je Poljska lahko nevarna, ko je sproščena. Pokazali smo dva obraza. Po bitki je seveda lahko biti pameten, bomo pa potrebovali nekaj časa, da naredimo prave analize. Kot pravim, pokazali smo dva popolnoma različna obraza. Katastrofalnega v prvem polčasu in šampionskega v tretji četrtini, kar pa je bilo na žalost premalo," je dodal Erjavec, potem ko so v sredo slovenski košarkarji doživeli boleč poraz v četrtfinalu EuroBasketa. Z 90:87 jih je ugnala Poljska, ki je jasno na papirju precej skromnejša reprezentanca od branilcev naslova.

Če bi igrali desetkrat, bi devetkrat zmagali

Predvsem smo žalostni in razočarani. Noč seveda ni bila prespana, saj smo pred hotelom sedeli igralci, štab in vodstvo zveze ter skupaj skušali preboleti poraz.

Matej Erjavec

Slovenija je bila pred tekmo velik favorit, česar pa ni pokazala na parketu. Izjemno slab je bil prvi polčas, ko je vmes izgubljala kar za 23, pred zadnjimi 20 minutami pa za 19 točk: "Vsaka tekma je poglavje zase. Recimo poraz z Bosno in Hercegovino nas je strnil in nam pomagal v naslednjih treh zmagah. Nato je prišla ta Poljska. Spet ena tekma, en dan … Če bi igrali desetkrat, bi verjetno devetkrat zmagali. Kaj najbolj obžalujem? Ne vem, ne znam povedati konkretno. Takšnega obraza naše reprezentance nisem videl še nikoli, kar se je zgodilo v drugi četrtini."

Dončić: Ta poraz res boli, igral bi lahko veliko bolje, naredil sem preveč napak

Od nas se pričakuje precej več

Sledil je izjemen odziv v tretji četrtini, ko se je zaostanek ekspresno pretopil, Slovenija je v zadnji četrtini celo povedla za pet, toda vodstvo hitro izpustila iz rok. Na nov prevzem poljske pobude tokrat ustrezne reakcije ni bilo: "Rezultatsko se ni izšlo po pričakovanjih. Pred desetimi leti bi bili veseli, da bi prišli v četrtfinale, danes pa startamo s položaja favorita in se od nas pričakuje precej več. Žal se tokrat ni izšlo, je pa pred nami marsikatero tekmovanje. Upam, da svetovno prvenstvo, na katerega se moramo še uvrstiti in bomo tam skušali popraviti vtis."

Novembra se bodo nadaljevale kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ko se bodo Slovenci pomerili z Izraelom in Nemčijo. Po zagotovilu Erjavca bo na klopi še naprej ostal Aleksander Sekulić, ki je lani izbrano vrsto prvič popeljal na olimpijske igre, tam z njo zaigral celo v polfinalu, letos pa se na evropskem prvenstvu ni izšlo po željah: "Sekulić ima pogodbo z nami do konca prihodnjega leta, in to je to. Je odličen trener in ima veljavno pogodbo."

Slovenci zelo potrti po nepričakovanem porazu proti Poljski