Foto: KZS
Foto: KZS

Zadnjo pripravljalno tekmo bodo varovanci Aleksandra Sekulića odigrali v soboto ob 8.00 proti Japoncem.

Slovensko reprezentanco oziroma prvega zvezdnika prvenstva Luko Dončića je že na letališču pričakala lepa množica navijačev, veliko košarkarskih navdušencev v slovenskih dresih in dresih Dallasa s številko 77 pa se je zbralo tudi pred hotelom, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Po krajšem počitku so košarkarji hitro zavihali rokave in opravili prvi trening na japonskih tleh. Na Okinavo, prizorišče skupinskega dela prvenstva, se bodo preselili v ponedeljek, 21. avgusta, prva tekma proti Venezueli pa jih čaka v soboto, 26. avgusta. Sledili bosta še srečanji proti Gruziji in Zelenortskim otokom. Vsi trije dvoboji bodo ob 13.30.

"Veliko reprezentanc si na prvenstvu želi poseči po najvišjih mestih in s takšno željo ter ciljem smo na Japonsko pripotovali tudi mi. Do začetka prvenstva je še dovolj časa. Pred nami je sklepno obdobje priprav, ki ga bomo izkoristili za piljenje podrobnosti in zadnje uigravanje ekipe," je dejal Sekulić.

"Verjamem, da bomo našli način, da bodo igralci čez deset dni v optimalni formi. Graditi moramo na dobrih stvareh in v dobrem vzdušju vztrajati pri delu, ki smo si ga začrtali," je dodal.

"Vsekakor se je lepo vrniti na Japonsko. Pred dvema letoma smo na olimpijskih igrah spisali odlično zgodbo in na Tokio imamo prijetne spomine. Vsi skupaj si želimo, da bomo uspešni tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu," je selektorja dopolnil Žiga Dimec.

"Do prve tekme imamo še kar nekaj časa in prepričan sem, da bomo vrhunske razmere za trening dobro izkoristili. Dodatno energijo nam vlivajo tudi navijači, ki nas spremljajo na vsakem koraku. Veseli nas, da bodo pesti za nas stiskali tudi številni japonski privrženci košarke, saj so nas že na letališču presenetili v velikem številu," je pripomnil slovenski center.