Aleksander Sekulić. Foto: EPA
Aleksander Sekulić. Foto: EPA

To pomeni, da bo z reprezentanco na Japonsko odpotoval Mike Tobey. Slovenija bo svoje nastope na košarkarskem mundialu začela v soboto, 26. avgusta, proti izbrani vrsti Venezuele. Sledi obračun z Gruzijo, v prvem delu bo zadnji nasprotnik še reprezentanca Zelenortskih otokov.

Imam končni seznam, na žalost odhajata Kunc in Morgan. Oba sta si nastop zaslužila in to iskreno tudi mislim. A enostavno je naša moč, glede na to, da imamo poškodbo na poziciji 4, na zunanji liniji. In tam potrebujemo več izkušenih igralcev.

Aleksander Sekulić, selektor

Na prvenstvo bodo torej ob Tobeyju odpotovali še kapetan Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Bine in Klemen Prepelič, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Zoran Dragić, Žiga Dimec in Žiga Samar.

Niti Morgan niti Tobey nista v optimalni formi
"Imam končni seznam, na žalost odhajata Kunc in Morgan. Oba sta si nastop zaslužila in to iskreno tudi mislim. A enostavno je naša moč, glede na to, da imamo poškodbo na poziciji 4, na zunanji liniji. In tam potrebujemo več izkušenih igralcev. Pri Morganu je bila dilema velika. Niti Morgan niti Tobey nista v optimalni formi, a smo se na koncu odločili, da bo z nami Tobey," je dejal selektor.

Sekulić brez Morgana in Kunca na svetovno prvenstvo

"Opcija je bila, da gresta zraven, da gremo s 14 na Japonsko. A to ni 'fer' do igralcev, zato jim raje to sporočimo prej. Oba pa sem prosil, da sta na 'standbyju'. Zaslužila bi si nastop, morali pa smo se odločiti za 12 igralcev," je še dodal Sekulić. Kljub vsemu ju je vseeno povabil na zadnji trening, da se primerno poslovita od soigralcev.

Našli bodo način, da bodo vsi v optimalni formi
"Dobra stvar je zanesljivo ta, da imamo veliko večino časa povezano igro. Imamo igralce, ki igrajo skupaj, in to je največja moč, da držimo skupaj, tudi ko je slabo. Ko držimo skupaj, je užitek gledati fante na igrišču," pa je največjo prednost te selekcije našel Sekulić. O tem, ali bo do SP-ja še dovolj časa za zadnje uigravanje, pa je tudi optimist: "Mislim, da je še dovolj časa. Če ne bi verjel v to, bi se moral odločiti za kakšno drugo potezo. A verjamem, da bomo našli način, da bodo vsi v optimalni formi."

V zadnjih dneh vadili obrambo
"Ena pomembnih stvari, ki smo se je lotevali v zadnjih dneh, je bila obramba. A število doseženih košev se ne meri samo z obrambo, ampak tudi s hitrostjo. Želimo, da je naša igra hitrejša, da imamo več možnosti za napade in več košev. Seveda pa daleč od tega, da je naša obramba brezhibna. Veliko košev smo dobili po protinapadih po izgubljenih žogah," je dozdajšnji potek priprav ocenil Sekulić.

Sekulićevi izbranci bodo na Japonsko odpotovali v torek, in sicer v Tokio, kjer jih v soboto čaka še zadnja pripravljalna tekma proti Japonski.

Dončić težko gledal tekmo proti ZDA s klopi in še vedno verjame v medaljo