Sergio Ramos je odigral rekordnih 180 tekem za špansko izbrano vrsto. V letih 2008 in 2012 se je veselil naslova evropskega prvaka. Foto: Reuters
Sergio Ramos je odigral rekordnih 180 tekem za špansko izbrano vrsto. V letih 2008 in 2012 se je veselil naslova evropskega prvaka. Foto: Reuters

"Šlo je za težko odločitev, a Ramos od januarja še ni igral in skoraj ni treniral. Včeraj sem ga poklical in bilo je težko. Počutim se slabo, ker je pravi profesionalec in je zelo pomagal reprezentanci. In še bo lahko pomagal v prihodnosti. Zdaj pa moram poiskati boljšega za ekipo," je odločitev na novinarski konferenci pojasnil nekdanji sijajni napadalec Luis Enrique.

Ramos je bil na prisilnem dopustu zaradi poškodbe skoraj ves konec sezone, za madridski Real pa je letos odigral le pet tekem zaradi poškodbe desnega stegna, nato še leve noge, okužil pa se je tudi z novim koronavirusom. Na koncu sezone si je poškodoval še spodnji del leve noge. Vse poškodbe naj bi že saniral, a vsekakor ni v najboljši formi.

"Po zelo težkih mesecih, netipični sezoni, ki je bila drugačna od česar koli, kar sem doživel v karieri, je zdaj prišel še Euro. Vsak dan sem se boril in dajal vse od sebe, saj sem želel biti 100-odstoten za Real Madrid in špansko reprezentanco. Žal se včasih stvari ne gredo v smer, v katero bi si želeli," je na družbenih omrežjih zapisal Ramos.

Euro bo tako prvi veliki turnir po letu 2004, ko tudi ni bil vpoklican, na njem bo Španija tako igrala brez enega najboljših branilcev.

Laporte dobil zeleno luč za špansko izbrano vrsto
Povabilo v reprezentanco pa je dobil branilec Manchester Cityja Aymeric Laporte, ki so mu po izredni naturalizaciji in pridobitvi španskega državljanstva prižgali zeleno luč za igranje v dresu s španskim grbom. V Franciji rojeni nogometaš baskovskega rodu je bil že trikrat vpoklican v francosko reprezentanco, a za galske peteline ni odigral niti ene tekme.

Luis Enrique ne bo računal na igralce madridskega Reala. Poleg Ramosa so odpadli tudi Dani Carvajal, Lucas Vazquez, Isco, Nacho in Alvaro Osdriozola.


Vratarji: Unai Simon (Athletic Bilbao), David de Gea (Manchester United), Robert Sanchez (Brighton);

Branilci: Jose Gaya (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Eric Garcia (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), Cesar Azpilicueta (Chelsea);

Vezisti: Marcos Llorente (Atletico Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Rodrigo (Manchester City), Pedri (Barcelona), Thiago (Liverpool), Koke (Atletico Madrid), Fabian Ruiz (Napoli), Dani Olmo (RB Leipzig);

Napadalci: Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Gerard Moreno (Villarreal), Alvaro Morata (Juventus), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris SG).


Skupina E, 1. krog, ponedeljek, 14. junija, ob 18.00:
ŠPANIJA - ŠVEDSKA (Sevilla)
Ob 21.00:
POLJSKA - SLOVAŠKA (St. Peterburg)

2. krog, petek, 18. junija, ob 15.00:
ŠVEDSKA - SLOVAŠKA (St. Peterburg)
Sobota, 19. junija, ob 21.00:
ŠPANIJA - POLJSKA (Sevilla)

3. krog, sreda, 23. junija, ob 18.00:
SLOVAŠKA - ŠPANIJA (Sevilla)
ŠVEDSKA - POLJSKA (St. Peterburg)