Slovenski navijači lahko tudi v torek računajo na pomoč navijačev. Foto: Reuters
Slovenski navijači lahko tudi v torek računajo na pomoč navijačev. Foto: Reuters

Pred medije je stopil pomočnik selektorja Boštjan Cesar, ki ima z Angleži veliko izkušenj. Med drugim je igral prav na vseh šestih tekmah s tem renomiranim nasprotnikom, ki je za zdaj precej boljši, Slovenija je namreč osvojila en remi.

Sorodna novica Preveč pasivnosti, premalo energije in Kanovo mesto v ekipi

Otočani poslušajo kritike
A Angleži v Nemčiji niso navdušili, najprej so sicer premagali Srbe (1:0), nato pa s pasivno igro remizirali proti Danski (1:1), kar je v njihovi domovini prebudilo številne kritike glede borbenosti, predvsem po izgubljenih žogah, ustvarjalnosti, angleški mediji se sprašujejo tudi o tem, ali je fizična pripravljenost na pravi ravni.

Southgate se zaveda težav
Dvom v ta del je poudaril kar selektor Gareth Southgate, ki dvomi o pripravljenosti nekaterih ključnih igralcev vključno s prvim napadalcem Harryjem Kanom: "Ne pritiskamo dovolj dobro in z dovolj intenzitete. Imamo omejitve pri fizični pripravljenosti. Tako ne moremo visoko pritiskati na tak način, kot smo to počeli v kvalifikacijah. Prav tako ne držimo žoge dovolj dobro. Moramo to opravljati bolje in graditi igro z več nadzora."

Sorodna novica Šešku žal, ker zaradi krčev ni mogel pomagati

Cesar: Še vedno so favoriti skupine
Da vtis Angležev (še) ni pravi, je opazil tudi Cesar: "Mogoče do zdaj res niso pokazali tiste 'bavbav' predstave. Ampak gre za zelo dobro ekipo in favorita skupine. Seveda pa moramo gledati mi najprej nase in se pripraviti najbolje na njihovo igro. Verjamem, da bodo fantje odigrali dobro. Pričakujemo, da bodo kaj menjali, ampak preveč odstopanja v njihovi taktiki ne bo."

Cesar opozarja na pomen telesne pripravljenosti: "Tu moram pohvaliti kondicijskega trenerja, saj smo bili v tem pogledu doslej dominantni. Seveda moramo tudi dobro držati žogo in izkoristiti prehode v napad, kjer imamo dva hitra igralca. Že v prvih dveh tekmah so pazili na 'ekstra igralce', tako da so pokazali, da lahko igrajo proti komur koli. Mislim, da lahko tudi to tekmo odigrajo na najvišji ravni."

Sorodna novica Zmaga nad Anglijo zagotovo pomeni napredovanje, remi pa zelo verjetno

Ne obremenjuje se z matematiko
Nekdanji kapetan je že pred začetkom Eura premišljeval, da bo tekma z Anglijo odločilna: "Zdaj tudi je. Igralci so pripeljali to poezijo do zadnje tekme, tako da smo lahko samo veseli. Verjamem, da lahko dobro odigramo." Cesar je razmišljal tudi o računicah, ki pelje Slovenijo med 16: "Mi se s tem ne obremenjujemo. Štab še lahko razmišlja o tem, igralci pa ne, tako da pred tekmo brez matematike."

Tekma v Kölnu, kjer sta svoj pečat kot igralca pustila sedanji član Kekovega strokovnega štaba Milivoje Novaković in zdajšnji selektor do reprezentance do 19 let Mišo Brečko, se bo začela ob 21.00. Pred tem bo ob znova številnih navijačih za še večji slovenski pridih v Kölnu poskrbel tudi koncert rokerske skupine Siddharta.

Jaka Bijol: Z dvema dobrima predstavama so se apetiti povečali
Cesar prepričan, da bodo Angleži nevarni ne glede na postavo
Na pivu z lastnikom angleškega puba v Wuppertalu
Jarrod Bowen: Slovenija ima odlično moštvo
Pickford: Radi bi premagali Slovenijo, a ne bo lahko