Kam lahko poseže par Mrak in Macarol? Ob idealnem razpletu je dosegljiva tudi medalja. Foto: Reuters
Kam lahko poseže par Mrak in Macarol? Ob idealnem razpletu je dosegljiva tudi medalja. Foto: Reuters

Potem ko v ponedeljek veter ni bil dovolj močan za tekmovanje, so danes le izpeljali 9. in 10. regato, Slovenki pa sta bili zelo razpoloženo, osvojili sta 2. in 7. mesto, s čimer sta v skupnem seštevku s petega napredovali na 4. mesto. S 55 točkami še lahko upata na medaljo, saj zadnja regata najboljše deseterice šteje dvojno.

"Po drugem mestu na 9. regati sva bili res zelo veseli, vedeli sva, da je še vse odprto. Žal sva v 10. regati izgubili zadnjo krmo tik pred ciljem, po nepotrebnem so šle po zlu tri pozicije, a vseeno mislim, da sva odjadrali dva lepa plova," je povedal Tina Mrak.

V vodstvu sta s 37 točkami Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre. Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz, dvakratni zaporedni evropski prvakinji, sta napredovali na drugo mesto in imata 42 točk. Na tretjem mestu sta Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar Svetovni prvakinji iz leta 2017 imata 46 točk. Slovenski dvojec bo moral za medaljo Poljakinji v sredo premagati za pet mest.

Macarol: V zadnji regati greva odločno na zmago

Slovenski vrhunec 11. dne iger je bil že v jutranjem delu sporeda. Košarkarji so se po zmagi nad Nemčijo (94:70) zlahka uvrstili v polfinale, kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman pa sta po smoli ostali brez finala.

Prenos olimpijskega dogajanja je na TV SLO 2 (tudi za vse, ki ste na dopustu v tujini v EU-ju) in na Valu 202.

Vas zanima celoten spored iger?

Celoten spored olimpijskih iger lahko preverite tukaj.